Tallinna lennujaamas tehti kell 13.30 lahkuvale Tallinna-Kiievi lennule pommiähvardus. Ähvardajaks oli lennukis viibiv 39-aastane joobes Eesti kodanik, kes vihjas kaasreisijale, et pardal on lõhkeainet, mille peale teavitas kaasreisija kaptenit. Ähvarduse teinud purjus mees ütles hiljem, et tegemist oli naljaga, ütles Põhja prefektuuri pressiesindaja.

Vaatamata sellele teavitati häirekeskust ning kohale kutsuti pääste, kiirabi, politsei ja pommirühm. Lennuki evakueerimise käigus saadeti välja ligikaudu 90 inimest, misjärel alustati põhjalik kontroll. Poolteist tundi hiljem alustas lennuk uuesti reisi. Ähvarduse teinud mees toimetati jaoskonda ja alustati kriminaalmenetlust avaliku korra raske rikkumise kohta.

Põhja prefektuuri operatiivjuht Raavo Järva sõnul võetakse kõiki selliseid juhtumeid väga tõsiselt. „Hetkel teadeolevalt tegi joobes mees lennuki pardal kaasreisijale halva nalja, mõtlemata, mis see kaasa toob. Mehe mõtlematule käitumisele järgnes politseinike, demineerijate, pääste- ja kiirabitöötajate kiire reageerimine ning lennuki põhjalik ülevaatus,“ ütles Järva.

Lennuk Kiievisse väljus kella 13.30 asemel kell 14.49.