18. augustil kell 20.50 sai häirekeskus teate tulekahjust Kohilas Tööstuse tänaval. Teataja sõnul oli kahekordse hoone teine korrus suitsu täis ja arvatavasti tehti ühes korteris pliidi alla tuld.

Sündmuskohal selgus, et maja üks korter oli paksu suitsu täis ning toast evakueeriti üks inimene, kes anti üle kiirabile.

"Korteris oli tehtud pliidi alla tuli, kuid küttekolle oli väga halvas seisus ning seetõttu ajas ka suitsu sisse," teatas Lääne päästekeskuse esindaja.

Lisaks oli korterisse kuhjatud riideid, paberit ning tuhk ladustatud plastmassämbrisse. Päästjate poolt varasemalt samasse korterisse paigaldatud suitsuandur oli laest alla võetud. Päästjad ventileerisid ruumid ning paigaldasid korterisse uue suitsuanduri.

Päästeamet tuletab meelde, et on paras aeg kutsuda küttesüsteeme kontrollima korstnapühkija. "Õige kütteperiood ei ole veel päriselt alanud ja kuldse nööbiga meestel ehk veel lühikesed tööjärjekorrad.

Katkiseid ning puhastamata tulekoldeid, küttesüsteeme kasutada ei tohi! Hoolige iseendast ja ka oma majanaabritest ning tehke asjad enne korda, kui on hilja," seisab päästeameti teates.