Sellist hinnangut sisaldab Saksa telekanali ARD saate „Hauptstadtstudio“ teatel liiduvalitsuse salajane vastus vasakpoolsete järelepärimisele, vahendab Der Spiegel. „Arvukad solidaarsusavaldused ja toetustegevus Egiptuse moslemivennaskonnale, Hamasile ja Süüria relvastatud islamistlikule opositsioonile valitsuspartei AKP ja president Erdoğani kaudu rõhutavad nende ideoloogilist sugulust moslemivendadega,“ öeldakse ARD andmetel valitsuse kirjas.

Sellega seostab Saksa liiduvalitsus esimest korda ametlikult Türgi presidenti otseselt sellise terroriorganisatsiooniga nagu Hamas, teatab Der Spiegel. Türgi on sidemeid Hamasi ja teiste organisatsioonidega isegi tihendanud, öeldakse ARD andmetel dokumendis. „Eriti alates 2011. aastast Ankara sammhaaval islamiseerunud sise- ja välispoliitika tulemusena on Türgi arenenud Lähis- ja Kesk-ida islamistlike rühmituste keskseks tegevusplatvormiks,“ öeldakse kirjas.

Kiri on vastus Saksa vasakpoolsete parlamendiliikmele Sevim Dağdelenile ning see põhineb Saksa välisluureteenistuse Bundesnachrichtendiensti (BND) hinnangul.