Kolmapäeva hommikul kell 4-10 toimuval õppusel harjutab politsei kurjategijate kinnipidamist Tallinnas Kalaranna tänava ja mere vahelisel alal ning Linnahalli ümbruses, Tallinna kordoni territooriumil Süsta tänaval ning Harku ja Murru vanglas Harku alevikus, teatas PPA.

Politsei kasutab õppusel pürotehnikat ja imitatsioonivahendeid. Ohutuse tagamiseks piirab politsei õppuse ajal nii sõidukite kui ka jalakäijate ligipääsu Kalaranna tänava ja mere vahelisele alale ning Kalaranna tänav on ajutiselt liiklusele suletud. Süsta tänaval ja Harku alevikus õppusega seoses liikluspiiranguid ei ole.

„Palume vabandust ebamugavuste ja müra pärast, mis õppusega kaasnevad,“ ütles PPA valmisoleku ja reageerimise büroo juht Marti Magnus. „Tähistame õppuse ala politseilindi ja ajutiste liiklusmärkidega ning ristmikel töötavad õppuse ajal politseinikud, kes liiklust suunavad ning inimesi abistavad. Ohutuse huvides palume inimestel mitte tulla õppust politseilindi äärde uudistama, sest õppusel kasutatakse pürotehnikat.“

Marti Magnuse sõnul on õppuse eesmärk harjutada relvastatud kurjategijate kinnipidamist linnatingimustes. „Harjutame õppusel üksuste koostööd ja juhtimist olukorras, kus politseil tuleb samaaegselt lahendada kriisiolukordi kolmes eri asukohas. Õppuse stsenaariumi järgi on tegemist ohtlike kurjategijate grupiga, kes on relvastatud ning kinnipidamisel ründavad politseinikke.“

„Kolmapäevasel õppusel harjutame esmakordselt reaalses linnakeskkonnas nii mahuka ja keerulise politseioperatsiooni korraldamist ning õppus on seotud ettevalmistustega Euroopa Liidu eesistumisperioodiks järgmisel aastal,“ lisas Magnus.

Õppusega seoses on alates keskööst kuni kolmapäeva hommikul kella 10ni liiklusele suletud Kalaranna tänav ning piiratud on jalakäijate ligipääs Kalaranna tänava ja mere vahelisele alale. Suur-Patarei ja Tööstuse tänav jäävad liiklusele avatuks ning Odra tänavale pääseb Küti tänava kaudu. Õppuse ajal on ajutisi liikluspiiranguid ka Linnahalli vahetus ümbruses ning sadamasse ja Linda Line`i laevade randumiskohta saab läbi Rumbi tänava taguse parkla. Ajutised liiklusmärgid paigaldatakse 16. augusti õhtul.

Süsta tänaval ning Harku vallas õppusega seotud liikluspiiranguid ei ole, kuna seal toimub õppus Tallinna kordoni ning Harku ja Murru vangla kinnisel territooriumil.

Õppusel kasutatakse politsei helikopterit. Seetõttu on ohutuse huvides keelatud õppuse alal droonide lennutamine.

Lisaks politseiüksustele osalevad õppusel Päästeameti Demineerimiskeskus, Tallinna Kiirabi, Põhja-Eesti Regionaalhaigla ning Ida-Tallinna Keskhaigla.