Vaino oli seni presidendi administratsiooni juhi asetäitja. Putini sõnul soovitas Vaino kandidatuuri Ivanov ise, teatab RIA Novosti.

Vaino märkis, et jätkab korruptsioonivastast tööd, mida alustas tema eelkäija. Samuti lubas ta teha koostööd valitsusega.

Vaino hakkab nüüd kuuluma ka Venemaa julgeolekunõukogusse.

Ivanov nimetati presidendi eriesindajaks looduskaitse, ökoloogia ja transpordi küsimustes. Oma koha Venemaa julgeolekunõukogus Ivanov säilitas.

Putin märkis, et oli Ivanovi tööga rahul ja viimane palus ise end teisele tööle üle viia.

Venemaa presidendi veebilehele pandi üles ka stenogramm Putini kohtumisest Ivanovi ja Vainoga.

Putin:

"Austatud Sergei Borissovitš! Me töötame teiega juba palju aastaid koos ja töötame edukalt. Ma olen rahul sellega, kuidas te oma hoolde usaldatud lõikudel ülesandeid täidate. Mäletan hästi meie kokkulepet selle kohta, et te palusite ennast sellel töölõigul presidendi administratsiooni ülema ametis kasutada mitte rohkem kui neli aastat, seetõttu suhtun mõistmisega teie soovi minna üle teisele töölõigule. Arvestan väga sellega, et te kasutate ka uuel kohal kõiki oma teadmisi ja kogemusi efektiivse töö jaoks.

Anton Eduardovitš töötab meil teie asetäitjana samuti palju aastaid, töötab edukalt. Sergei Borissovitš soovitas teid oma järeltulijaks Vene Föderatsiooni presidendi administratsiooni juhi ametikohale. Ma tahan teid sellele tööle esitada.

Loodan, et ka teie teete kõik selleks, et administratsiooni töö oleks nii nagu varem efektiivne, et seda tehtaks kõrgel professionaalsel tasemel, et siin, sellel tööl oleks võimalikult vähe tühja bürokratismi, vastupidi, et see oleks täidetud konkreetse sisuga ja võimaldaks lahendada ülesandeid, mis ei seisa mitte ainult administratsiooni ees, vaid majandus- ja sotsiaalsfääri võtmetähtsusega arengusuundadel."

Vaino:

"Aitäh usalduse eest, Vladimir Vladimirovitš. Pean administratsiooni peamiseks ülesandeks teie kui riigipea tegevusele kaasaaitamist. See puudutab tööd seaduseelnõudega, kontrolli teie ukaaside ja korralduste, sealhulgas maikuiste ukaaside täitmise üle. Suurt tähtsust omab analüütiline töö, mida administratsioon viib läbi sisepoliitiliste protsesside, sotsiaal-majanduslike küsimuste ja rahvusvahelise areeni sündmuste monitooringul ja hindamisel.

Loen tähtsaks tööd, mida teie korraldusel alustas administratsioonis Sergei Borissovitš. See puudutab korruptsioonivastast suunda ning kaadripoliitika ja riiklike tsiviilteenistuste tänapäevasemaks muutmist.

Pean silmas, et kogu seda tööd viime me läbi tihedas koostöös valitsuse, föderaalkogu kodade, Vene Föderatsiooni subjektide juhtide ning ühiskondlike organisatsioonide ja ühendustega."

Ivanov:

"Tahaksin, kui võib, lisada veel kaks sõna.

Me oleme Anton Eduardovitšiga kaua tuttavad, juba teie juhtimisel valitsuses töötamise ajast. Viimased ligi viis aastat suhtleme me sõna otseses mõttes igapäevasel režiimil ja ma olen absoluutselt veendunud selles, et Anton Eduardovitš on kõigi oma ametialaste, professionaalsete ja isikuomaduste poolest selleks tööks valmis."

Putin:

"Anton Eduardovitš, soovin teile edu uuel töölõigul. Loodan, et te töötate efektiivselt, professionaalselt ja energiliselt. Ja aitate mitte ainult mind kui riigipead, vaid ka oma alluvaid. Võimaldate seda, et administratsiooni ja Vene Föderatsiooni valitsuse vahel jätkuksid samasugused töised ja ühiseks tööks väga vajalikud kontaktid.

Loodan samuti, et ka ühiskondlikud organisatsioonid, ühiskondlikud ühendused peavad teid presidendi administratsiooni juhina oma usaldusväärseks partneriks.

Vaino:

"Tänan usalduse eest."