Kella ühe paiku päeval laenutasid kaks keskealist naist vesiratta, panid päästevestid selga ja läksid järvele sõitma. „Kui nad olid sellega natukene aega ringi sõitnud, märkasin, et sõidukisse hakkab vett sisse jooksma. Selle peale läksin kohe rannavalve paati ja sõitsin nende juurde, et uurida, milles probleem on,“ rääkis juhtunust G4S vetelpäästja Fred. Kuna vesirattasse tuli pedaale vändates vett, siis ei saanud naised enam iseseisvalt sellega kaldale sõita. Vesi oli selles kohas paar-kolm meetrit sügav.

Vetelpäästja püüdis esmalt vesiratta rannavalve mootorpaadile sleppi võtta, et see sedasi kaldale viia, kuid vee raskuse all hakkas vesiratas juba ümber vajuma ja naised kukkusid vette.

„Ühel naisel olid ujumisoskused olemas, teisel mitte. Tõmbasin naise, kes ujuda ei osanud kohe paati, teine naine soovis omal jõul kaldale ujuda,“ selgitas vetelpäästja.

Rannavalvur nimetas juhtunut õnnelikuks õnnetuseks, kuna kaldast kaugemal oleks võinud veesõiduk ära uppuda. Mõlemal vesirattal olnud naisel olid seljas päästevestid ja seetõttu lõppes sündmus neile vaid ehmatusega. „Aitame paadi või vesiratta laenutajatel päästevestid selga ja nad turvaliselt veesõidukiga vette,“ rõhutas vetelpäästja ja lisas, et päästevestideta veekogule minna ei lubata.