Delfile laekunud vihje kohaselt juhtus Soomes pühapäeval intsident, kus Eesti noormees segastel asjaoludel Vantaa haigla rõdult surnuks kukkus. Noormees oli olnud haiglas mõlema jalaluu murruga ning oleks pidanud esmaspäeval välja saama.

Allika sõnul oli noormehel tekkinud seoses ühe armusuhtega probleeme n-ö valede inimestega ja noormees olevat isegi palunud tuttavatelt abi, kuna teda ootavad "kandid" haigla juures. Järgmine päev kuuldigi juba, et noormees olevat haiglas surnuks kukkunud.

Hukkunu lähedase kinnitusel ei olnud temale teadaolevalt tegemist armusuhte probleemiga. "Sellele ei ole politseist kinnitust tulnud. Politsei sõnul viitavad asjaolud sellele, et tegemist oli õnnetusega ja pole tõestust, et rõdul oleks peale noormehe veel keegi teine viibinud."

Noormehe sugulane ütles, et täna toimunud lahkamine ei tuvastanud poisil ühtegi välist vigastust, mis tõestaks füüsilist võitlust või rüselust enne rõdult kukkumist.

"Lõplikud vastused surma põhjuste kohta saame poole aasta kuni aasta pärast, kui saabuvad pikemate analüüside vastused," sõnas surma saanud noormehe lähedane, kelle sõnul jätkab politsei antud juhtumi uurimist.

Spekulatsioonide vältimiseks kinnitas sugulane, et haiglas olnud noormees murdis mõlema jala luud kaks kuud tagasi õnnetuse tagajärjel, kui käis katusele lennanud pallil järel ning hüppas seejärel alla. "Seda nägid pealt mitmed inimesed ning selles ei ole kahtlust, et tegemist oli õnnetusega," märkis ta.

Soome politsei pressiesindaja kinnitas Delfile, et tõepoolest suri eestlane kukkumise tagajärjel. Kukkumise põhjus selgitatakse politsei teatel välja aga uurimise käigus.

Pressiesindaja sõnul on hukkunu omakseid juhtumist teavitatud.

Eesti välisministeeriumi sõnul ei ole neile eestlase kohta hetkel infot laekunud ja ministeerium saatnud päringu Soome kolleegidele.

Hea lugeja, kui sul on rohkem infot juhtunu kohta või tead kedagi, kellel võiks olla, siis kasuta meie vihjekasti või võta ühendust aadressil vihje@delfi.ee. Anonüümsuse vajadusel garanteerime!

Jaga
Kommentaarid