Delfiga võttis ühendust lugeja, kes on Liikuri ja Võidujooksu tänavatele enda sõnutsi juba oma lõivu maksnud ja auto sillad läbi kulutanud. Küsides kommunaalametist kompensatsiooni, vastati talle, et tõika, nagu autole oleks viga teinud Tallinna tänavad, on võimatu tõestada. Toome teieni mõned pildid ja video, mille põhjal on igaühel vabadus oma seisukoht kujundada.

Ehkki tänavanimedest võiks eeldada teed, mis soosiks liikumist ning hea ilma korral isegi võidujooksu, on antud tänavate puhul sirgjoonelist liikumisteed raske leida isegi jalakäijal, rääkimata autoomanikest. Aukude diameeter ulatub mitmekümne sentimeetrini ja ületab kohe kindlasti neid mõõtmeid, mille kohta seadus käsib hoiatavad sildid juurde paigutada.

Autoomanikud on algseid tänavaid omasoodu laiendanud kahekordseks, üritades auke vältides mööda teepeenart sõita. Selle tegevuse tulemusel on tänavad enda mõnes punktis laienenud lausa väikese platsi suuruseks, mil saaks üsna edukalt harjutada helikopteri maandumist ekstreemsetes tingimustes.

Ekstreemsporti meenutab ka neil tänavatel sõitmine. Kohapeal käinud Delfi fotograafi sõnul meenutab aukude tihedus Kuu kraatreid. "Tublid inimesed on asunud auke omal jõul täitma, aga sõita saab vaid teepeenral. Autorehve varitsevad maa sees teraset armatuurid."

Delfiga ühendust võtnud lugeja sõnul on ta halvas seisukorras tänavatest teavitanud ka Tallinna kommunaalametit, ent tema sõnul plaanib amet parandust alustada alles järgmisel aastal. Seni jääb Liikuri ja Võidujooksu tänavatel liikumine ilmselt vaid julgete pärusmaaks.

Võtsime ühendust ka Tallinna avalike suhete teenistusega ning täiendame uudist niipea, kui linn olukorda kommenteerib.

Kas see ongi Tallinna kõige auklikum tee? Hea lugeja, kui tead tänavat, mille seisukord oleks vähemalt sama ekstreemne kui Liikuri ja Võidujooksu tänavatel, anna meile sellest teada aadressil rahvahaal@delfi.ee!