Kardinali süüdistati kolmapäeval Austraalia ringhäälingu ABC saates. Pell ise eitab kõike kategooriliselt, vahendab AFP.

„See on asi, mida me oleme uurinud ja uurime endiselt,“ kommenteeris Victoria osariigi politseijuht Graham Ashton.

Kaks nüüdseks 40. eluaastates meest väidavad, et Pell käperdas neid 1978.-1979. aasta suvel Eureka ujulas Ballaratis, kus vaimulik on üles kasvanud ja töötas.

„Teate, tema käsi puudutamas su suguelundeid ja asju läbi ujumispükste või lühikeste pükste. Ja siis sai sellest aeglaselt käsi pükste või ujumispükste, või kuidas iganes neid nimetada, esikülge mööda alla,“ rääkis üks süüdistajatest Lyndon Monument ABC-le.

Veel süüdistati ABC saates Pelli selles, et ta oli 1986.-1987. aasta suvel Torquay surfiklubi riietusruumis alasti kolme arvatavasti kümneaastase poisi ees.

Ashtoni sõnul on asi saadetud edasi prokuratuuri hinnangu andmiseks, kas on põhjust reageerida.

Austraalia kõrgeim katoliku vaimulik on kõiki süüdistusi eitanud ning väitnud, et tegemist on temavastase vandenõuga.

Mõned kuud tagasi tunnistas Pell, et ta ei saanud 1970. aastatel Victoria osariigis pedofiilpreestrite probleemiga hakkama.

Pelli süüdistati minevikus toimunud seksuaalses kuritarvitamises ka 2002. aastal, kui ta oli Sydney peapiiskop, kuid vabastati hiljem kõigist süüdistustest.

Pell lahkus 2014. aastal Vatikani, sest paavst Franciscus valis ta välja kiriku rahaasjade läbipaistvamaks muutmise tööle.