"Ööl vastu 22. juulit on vandaalitsetud Laanemetsa külaplatsil Taheva vallas," kirjutas Taheva vallavanem Monika Rogenbaum Facebookis.

"Lõhutud on külakiik, pikali on lükatud paviljon, samuti on lõhutud pinke ning küllap meeltesegaduses laudki maantee äärde veetud," kirjeldas vallavanem hommikust vaatepilti ja lisas, et platsil pidutsemist oli kuuldud kella kolme paiku öösel.

Kui lõhkujad on nüüdseks ise mõistnud, et toimitud on valesti, siis andke endast teada ja lahendame selle asja ära.
Taheva vallavanem Monika Rogenbaum

"Palun andke teada, kui keegi on midagi kuulnud või näinud! Väikse küla külaplats on tõsiselt rüüstatud ja oleks õiglane teo tegijad vastutama panna. Kui lõhkujad nüüdseks on ise mõistnud, et toimitud on valesti, siis andke endast teada ja lahendame selle asja ära," kutsus Rogenbaum vandaale enda tegu üles tunnistama.

Vallavanema sõnul polnud tänaseks keegi süütegu omaks võtnud. "Ma lootsin, et ehk keegi, kes tarbis liialt palju kangemaid jooke, mõtleb hommikul järele ja pöördub, aga keegi ei ole seda teinud," ütles vallavanem Delfile.

Politseinikud käisid vallavanema jutul eile. "Võtsid tunnistuse ja läksid külapeale asja vaatama ja klaarima," sõnas Rogenbaum.

Täpset kahjusummat vallavanem veel ei teadnud. "Enamik asjad saab korda teha, aga mõnisada eurot ikka läheb. Esmapilk oli see, et kõik oli ümber ja kummuli ning külakiigu platvorm, kus inimesed seista said, on juppideks löödud. Selle peab uue ehitama," tõdes ta.

Politseile teatati Laanemetsa külaplatsil toimunud lõhkumisest 22. juuli hommikul kella üheksa paiku.

Täpsemate asjaolude väljaselgitamiseks alustati uurimist karistusseadustiku paragrahv 218 alusel.