Laupäeva pärastlõunal juhtus Jõgevamaal Tabivere vallas mängumaal esialgsetel andmetel õnnetus, kus 9-aastane poiss vajus vee alla. Last elustati kohapeal ning kiirabibrigaad toimetas poisi edasi haiglaravile. Vaatamata meedikute pingutustele ei õnnestunud kahjuks lapse elu päästa ning ta suri täna haiglas.

Politsei alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust karistusseadustiku §117 järgi, mis käsitleb surma põhjustamist ettevaatamatusest. Uurimise eesmärgiks on tuvastada esmajärjekorras lapse surmaga juhtununud õnnetuse kõik üksikasjad, täpne surma põhjus ning muud asjaolud.

Politsei alustas kriminaalmenetlust täna, kui tuli teade lapse surmast. "Kui tegu on alaealise surmaga, siis alustab politsei igal juhul kõigi asjaolude igakülgseks väljaselgitamiseks kriminaalmenetlust," ütles Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Peitel.

"Praegu olemasolevatel andmetel on teada, et üks seltskond, kus oli nii lapsi kui ka täiskasvanuid, tähistas mängumaal ühe lapse sünnipäeva. Laps, kes suri täna haiglas, oli sünnipäevapeol külaline," ütles Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Kristina Kostina.

Seda, kas surma võis põhjustada ikkagi ka terviserike, Kostina ei kommenteerinud, öeldes, et kriminaalmenetlust alustatakse selleks, et välja selgitada lapse surma põhjus ning juhtunu detailid.

Vudila: laps oli teadvusel

Laupäeval rääkis Vudila mängumaa esindaja Delfile, et õnnetus juhtus kella 14 ajal päeval ning juures olid nii mängumaa instruktorid kui ka täiskasvanud, kellega koos laps mängumaal oli - tegu oli laste sünnipäevapeoga. Kohe kutsuti kiirabi.

Kui laps kiirabiga ära viidi, oli ta teadvusel, kinnitas mängukeskuse esindaja, kelle sõnul pole teada, mis täpselt lapsega juhtus - kas tegu oli terviserikkega või sai ta vigastada. "Väliseid tundemärke vigastusest ei olnud," ütles Vudila esindaja.

Lõuna prefektuuri pressiesindaja ütles laupäeval, et politsei on juhtunust teadlik, kuid sündmuskohal ei käinud, sest algse info järgi oli tegu terviserikkega.

Jaga
Kommentaarid