Pärast tulistamist üritas Gordon kohtusaali piirkonnas pantvange võtta, tulistas üht naist kätte ning ta lasid lõpuks maha teised kohtuteenrid, kui ta üritas põgeneda, teatas Bailey CNN-i vahendusel.

Hukkusid 61-aastane Joseph Zangaro ja 60-aastane Ron Kienzle. Haavatud abišerif on 41-aastane James Atterbury, kellele tehti haiglas operatsioon ja ta peaks tervenema. Kätte haavata saanud tsiviilisikust naise vigastused ei ole Bailey sõnul eluohtlikud.

Tulistamine leidis aset Michigani järve idarannikul asuvas St. Josephi väikelinnas.

45-aastane Gordon oli vahi all süüdistatuna mitmes kuriteos, teatas Bailey. Teda viidi kongist kolmandal korrusel asuvasse kohtusaali, kui ta Atterburyle vastupanu osutama hakkas.

„Selle võitluse käigus suutis vahialune ära võtta abišerifi relva ning tulistas siis abišerifit ja liikus sellest piirkonnast minema ja tappis kaks kohtuteenrit,“ ütles Bailey. Gordon tulistas ametnikke hoone suletud alas.

Seejärel jooksis Gordon kõigile avatud koridori, tulistas naist ning oli umbes viis minutit kohtusaali piirkonnas, püüdes pantvange võtta, enne kui jooksis uksest välja, misjärel teised kohtuteenrid ta maha võtsid.

Bailey sõnul näib, et Gordoni käed ei olnud raudus. Küsimusele, kas rikuti mingeid reegleid, vastas Bailey: „Meil ei olnud informatsiooni, et ta võib olla vägivaldne ja kõigil, kes kohtusaali lähevad, ei panda käsi raudu.“