"Arvan, et erinevate riigiasutuste väljaviimine pealinnast on väga hea riigi regionaalpoliitika, mille tulemusena võib taoline sihilik ametiasutuste üle Eesti laiali paigutamine anda hoogu maaelule, nn. depressiivsetele väikelinnadele ja alevikele. Esmapilgul tundub ehk arutu raharaiskamisena, kuid usun, et pikemas perspektiivis osutub logistikast tulenevad kulud hoopis investeeringuks."

"Juhtumist mõjutavaid tegureid on nii palju, et ühest seiskohta "Tallinnast minema!" ei saa võtta. Millised on uues sihtkohas transpordiühendused, parkimisvõimalused? Kas on mõni sobiv tühi hoone juba olemas? Kas ja kui sageli on tavainimesel sellesse asutusse asja? Ja muudki veel. Näiteks Paide, Türi, Viljandi võiksid leida rohkem kasutust sellisel juhul."

"Alustada tuleks sellest, et esmajärjekorras tuleks Riigikogu töö (ja riigikogulased täies koosseisus mandaadi omamise ajaks) ümber paigutada Kagu-Eestisse, ja mitte mõnda sealsesse suuremasse linnakesse, vaid mõnda mõisakompleksi. Ei mingeid kohalesõitmise hüvitisi, vaid et elavadki kogu aeg kõik koos, nagu üliõpilasmalevas – pead-jalad koos! Ehk siis tekib ka mingigi ühtekuuluvuse ja mõtlemise" tunne! Valijatega kohtuma las käivad ühistranspordiga, ei mingeid liisituid ametiautosid! Kui on oma olemas – andku minna sellega, kütusekulu hüvitus sel puhul ei tohiks ületada sõidukulusid konkreetsesse paika jõudmiseks ühistranspordiga. Söövad samuti kõik 101 "väljavalitut" koos ühe suure laua taga nagu Richard Lõvisüda aegu Inglismaal."

"Riigiaparaadi esindajad alates presidendist, ministritest kuni ametnikeni uhkustavad ju kogu maailma ees meie e-lahenduste ja IKT saavutuste üle: e-valitsus, Skype, e-resident, digidokid, avalikud e-teenused jne, mis hõlbustavad asjaajamist ja võimaldavad palju asju distantsilt joonde ajada. Eks nad ju toimivad ka. Mis siis nüüd juhtus, kui riigiasutus peab ise ümber kolima? Näidaku eeskuju."

"Võiks ju alustada sellest, et räägiks ausalt, kuivõrd toimiv on näiteks Haridus- ja teadusministeeriumi töö Tartus. Ilmselt siiski mitte päris toimiv, sest miskipärast on sellel ka Tallinnas esindus. Ja mitte väike. Ja ametnikud vuhavad Tallinna ja Tartu vahet sõita. Vahel mulle tundub, et Eesti hariduse pöörane heitlikkus ja ohjeldamatud suunamuutused on seotud Tartusse viimise ja koos sellega traditsioonide katkestamisega. Alguses hakkasid seal tööle peamiselt noored kogenematud neiud, kes asjast mitte midagi ei teadnud ja toimus hirmus rapsimine. See vajaks aga erapooletut analüüsi, kas see ka nii on."

"Aga miks kolida kogu asutus Tallinnast välja? Pakuks omalt poolt välja hoopis alternatiivse idee. Igas valla keskuses võiks olla riigiametite kontor. Seal oleks igal riigiametil oma kaugöö kabinetid/boksid, kus töötaksid sealses vallas elavad riigiametite töötajad, kellede ametikohustused ei nõua pidevalt peakontoris peadirektori silma all olemist. Lisaboonusena tekiks taolises riigiametite kontoris erinevate ametite vahel tugev koostöö ja sünergia kui nende töötajad taolise kontori köögi- ja suitsunurgas omavahel kokku saavad ja suhtlevad."

"Ühest küljest on hea, kui avaliku halduse töökohti ka teistesse linnadesse viiakse. Samas pakuvad need asutused ka avalikke teenuseid kogu riigile, ning kodanikule on alati lihtsam, kui need ühest kohast kätte saaks. Paraku on igast asukohast ka transpordiühendused enamvähem tagatud vaid pealinnaga, kuid mitte teiste linnadega."

"Jääb mulje, et Riigikogu ja valitsus teevad pseudotegevust, sest ei oska riiki valitseda. Pidevad ümberpaigutused ehk nii-öelda tõmblemised kulutavad tohutult raha ja mis tegelikult muutub? Institutsioonid aina kaugenevad rahvast. Ajab naerma nagu Krõlovi "Kvartett". Kui ikka pilli mängida ei oska, siis ümberpaigutamine ei aita. Nende tohutute raisatud rahadega oleks võinud ammu lahendada sundüürnike probleemi. Kui kaugel asi on? Oodatakse, kuni maha suren? Vaikus."