Eestlaste vahel on lahti läinud piltlikult öeldes kodusõda, sest ühed eestlased kummardavad läänelikku elulaadi ehk kapitalismi ja teised sotsialistlikku elulaadi ehk sotsialismi.

Eestlaste elu määrab ära parteipoliitika ning poliitikud ajavad taga reitinguid. Näiteks võiks tuua Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare, kes on juba pikemat aega eemaldatud Tallinna linnapea kohalt seoses altkäemaksu võtmise kahtlustusega. Meedias on olnud pidevalt artiklid solgiämbritena Edgar Savisaare suunas, et rahvale jätta mulje, nagu oleks kahtlustatav juba süüdi mõistetud. Samas pole aga mitte ühtegi tõsiselt võetavat fakti selle kohta, et kahtlustatav oleks kuidagigi süüdi.

Edgar Savisaar jõudis vahepeal korraldada oma Hundisilma talus lahtiste uste päevad, kus käis kohal suur hulk inimesi, kes on Edgar Savisaare pooldajad.

Sellist pikka protsessi võiks nimetada ühe tuntud poliitiku sihilikus poliitilises mõrvamises. Samas pole ka rahvas rumal, et ei saaks aru toimuvast.

Minagi kuulun nende hulka, kes ei pea Edgar Savisaart altkäemaksu võtjaks, sest tark poliitik pole ju ometi nii rumal, et ta teeks asja, mis tuleb välja niikuinii.

Võimul oleval Reformierakonnal on vaja lihtsalt näidata Keskerakonda pidevalt halvas valguses, et endale plusspunkte teenida. Selle asemel, et Reformierakond tahab Keskerakonda halvustada pidevalt, rääkigu rahvale tõtt. Televaataja mälus on ainult see pilt, et Ringvaate saatejuht Marko Reikop suutis Siim Kallase närvi ajada, kui R-Hoolduse rahade kohta küsimusi esitas.

Kui kaua kestab Edgar Savisaare kohtuprotsess? Kas uute riigikogu valimisteni? Kui uurijatel pole mingeid materjale Edgar Savisaare pahategude kohta, siis tuleks lõpetada kohtuprotsess lõppenuks ning tunnistada kahtlusalune süütuks ning maksta talle hüvitist aja eest, mil ta pidi olema Tallinna linnapea ametist eemal seoses kahtlustustega altkäemaksu võtmises.

Kehtib ütlus, et lamajat ei lööda. Paraku see meie riigis ei kehti. Millist taktikat kasutab aga Reformierakond, et omale liikmeid parteisse saada? Oleks huvitav teada, et kas keegi teab ka konkreetseid juhtumeid, kuidas Reformierakond omale uusi liikmeid värbab?