"Korraldame õhtuti päikeseloojagu matkasid Stroomi Surftown surfiklubis ja oodates õhtusele matkale saabujaid märkasin, kuidas meil surfiklubi ees jalutab üks härrasmees ning tal on mingi väike läikiv asi käes. Meesterahvas sammus eemale ranna poole ja me jäime korraks mõtisklema, et ega tal ometi ju žilett käes polnud. Hetke pärast jälgisin, kuidas ta sõrmede vahel midagi muljub ning viskab maha mingeid tükke," kirjeldab Surftowni surfiklubi instruktor.

"Läksime kindla sammuga tema juurde ja küsisin, et kas sul mõistust ka peas on, et sa žiletitükke siia loobid? Tema vastas selle peale, et ei ole küll jah ning lisast, et need on ju nürid. Palusin kõik need asjad, mis tal käes on endale anda ja lisasin, et siin on avalik suplusrand, kus inimesed käivad paljajalu iga päev ringi! Tema vastas järgnevalt: "Mina küll ei ole siin näinud kedagi paljajalu kõndimas, et siin käivad ainult hobused mere ääres." Palusin tal hakata neid liiva sisse loobitud teravaid tükke üles otsima, tema ülbusel polnud piire. "Kas annad mulle 3 või 5 minutit," ning püüdis hakata siis nii öelda neid loobitud tükke otsima, rääkis surfiklubi instruktor sündmusest süüdimatu mehega.

"Ütlesin, et helistan korrakaitseüksustele, tema vastas selle peale, et G4S tüübid on normaalsed." Noored mehed käskisid sellel mehel rannast kiiresti kaduda. Sõber tegi ka mehest pilti ja seda pilti koos hoiatava tekstiga on tänaseks kõvasti sotsiaalvõrgustikus jagatud.

Varasemalt pole surfiklubi noormehed sellist pahatahtlikku tegutsemist märganud, aga vahel on ikka Stroomi randa õllepurke vedelema jäetud. Lisaks oli hiljuti juhus, kus 3 meest velotaksoga üritasid kuivanud pilliroogu süüdata. Purjutajaid korrakaitseametnikega ähvardamine ei aidanud.

Surfiklubi noorte arvates oleks hea, kui vahest käiks mingi patrull suvisel ajal rannast õhtuti korra läbi ja hoiaks silma peal. Nii oleks kõigil turvalisem rannamõnusid nautida.

Kesklinna politseijaoskonna menetlusteenistuse vanem Inna Toater ütles Delfile, et Politseile ei ole hiljuti teatatud teistest sarnastest juhtumitest. Stroomi rannas žiletiterasid liiva sisse visanud mehe näol on tegemist kahetsusväärse, ent pigem erandliku juhtumiga. Sellisest tegevusest tuleks alati viivitamatult teada anda hädaabinumbrile 112, sest nimetatud teguviisil võivad olla ohtlikud tagajärjed.

Toater rõhutas, et mida kiiremini informatsioon politseini jõuab, seda kiiremini on võimalik rikkuja tabada ja vastustusele võtta. Nimetatud tegevusega rikutakse avalikku korda ning kuigi õnneks meile teadaolevalt Stroomi rannas keegi žiletiterade tõttu viga ei saanud, võinuks selline tegevus tekitada halvimal juhul ka kehavigastusi. Seega väärib sellise teo pealt nägemine kindlasti kõnet Häirekeskusesse.

"Tavapärase patrullitöö käigus kontrollivad korrakaitsjad oma tööpiirkonda ning probleemseid kogunemiskohti, reageerivad väljakutsele ning rahustavad liiklust. Seega külastavad igapäevatöö käigus korrakaitsjad vajadusel ka rannapiirkondi, kus probleemiks võivad olla näiteks avaliku korra rikkumised või sõidukitest vargused," ütles kesklinna politseijaoskonna menetlusteenistuse vanem Delfile.