Kui valitsus annaks rahvale võimaluse kaasa rääkida, siis piisaks 25 000 allkirjast, et seaduse muutmist arutama hakata ning ka erakorralisi valimisi läbi viima hakata, kui rahvas seda soovib.

Tuletan siinkohal meelde sedagi, et põhisaduse kohaselt on kõrgeima võimukandja riigis rahvas. Miks valitsus seda tunnistada ei taha? Kas Reformierakond kardab kaduda võimult, kui rahvas saaks hakata seaduste osas sõna sekka ütlema?

Teatavasti tuli maikuus Keskerakond välja ideega, et rahvas kui Eesti kõrgeim võim peab saama võimaluse seaduste algatamiseks.

Kohe näha, et Keskerakond on rahvapartei, kes soovib kuulata rahva häält ja anda rahvale sõna. Seevastu võimul olev Reformierakond ei taha rahva häält kuulda võtta ning otsustab ise kõik rahva eest ära. Selline käitumine on füürerlik ja ebademokraatlik.

Facebookis koostatakse pidevalt Petitsioone ühe või teise teema kohta ning rahvas tuleb nendega kuidagi leigelt kaasa. Põhjus võib ollagi selles, et teatakse juba ette ära, et petitsioonidest pole tolku. Kui rahva sõna maksaks, siis oleks kindlasti lootust 25 000 allkirja kokku saada, et valitsus hakkaks asja arutama. Praegu on ju petitsioonide koostamine mitte midagi maksev ettevõtmine ehk hüüdja hääl kõrbes.

Vaja on anda rahvale sõnaõigus, et asjad hakkaksid riigis paremuse poole minema.