Avaldame alljärgnevalt politsei info täismahus:

Tallinn

Tapmine

26. juunil peale südaööd teatati, et Kesklinnas Torupilli otsa juures lebav teadvusetu 44-aastane mees. Kiirabiarstidel ei õnnestunud torkehaavadega mehe elu päästa. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 28-aastase mehe.

Raske tervisekahjustuse tekitamine

23. juunil teatati, et Põhja-Tallinnas Suur-Patarei tänaval rünnati noaga 28-aastast meest ning tekitati talle tervisekahjustusi. Kiirabi toimetas mehe haiglasse. Politsei pidas 35-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

Avaliku korra rasked rikkumised

23. juunil teatati, et Lasnamäel K. Kärberi tänaval asuva kortermaja trepikojas lõi tundmatu mees 20-aastast meest ning põhjustades talle füüsilist valu.

24. juunil teatati, et Lasnamäel Pae tänaval ründasid kaks 28-aastast meest 34-aastast meest ning tekitasid talle tervisekahjustusi. Kiirabi vaatas mehe üle ning politsei pidas nooremad mehed kinni.

24. juunil teatati, et Kristiines Energia tänaval lõid kaks meest 57-aastast meest ning tekitasid talle tervisekahjustusi. Politseile on teo võimalikud toimepanijad teada.

24. juunil teatati, et Lasnamäel Ümera tänaval asuvas kaupluses löödi 36-aastast meest. Politsei pidas mehe kinni.

24. juunil teatati, et Mustamäel Tammsaare teel lasti õhupüstolist 35-aastast meest.

26. juunil teatati, et Lasnamäel Peterburi teel tekkis 33- ja 29-aastasel mehel konflikt tundmatu mehega ning neile tekitati tervisekahjustusi ja varalist kahju.

26. juunil teatati, et Kesklinnas Tatari tänaval lõi tundmatu mees 29-aastast meest ning tekitas talle tervisekahjustusi. Kiirabi toimetas kannatanud haiglasse. Politseile on teo võimalik toimepanija teada.

26. juunil teatati, et Lasnamäel Vormsi tänaval lõi 45-aastane alkoholi tarvitanud mees 44-aastast meest ning põhjustas talle füüsilist valu. Politsei pidas vanema mehe kinni.

Kehalised väärkohtlemised

22. juunil teatati, et Nõmmel Valdeku tänaval asuvas korteris tekkis 49-aastasel mehel tuttavate inimestega tüli, mille tagajärjel meest rünnati. Kiirabi viis mehe haiglasse.

22. juunil teatati, et Lasnamäel Mahtra tänaval asuva maja ees lõi tundmatu mees 69-aastast naist ning tekitas talle tervisekahjustusi.

23. juunil teatati, et Mustamäel E. Vilde teel asuvas korteris lõi 39-aastane mees 29-aastast naist ning tekitas tervisekahjustusi. Kiirabi vaatas naise üle. Politsei pidas mehe kinni.

23. juunil teatati, et Põhja-Tallinnas Valgevase tänaval asuva maja hoovis ründasid 53-, 43- ja 41-aastased mehed 42-aastast meest ning tekitasid talle tervisekahjustusi. Politsei pidas võimalikud ründajad kinni.

23. juunil teatati, et Mustamäel E. Vilde teel asuvas korteris lõi alkoholi tarvitanud 45-aastane mees 35-aastast naist ning tekitas talle tervisekahjustusi. Kiirabi viis naise haiglasse ning politsei pidas mehe kinni.

23. juunil teatati, et Lasnamäel Loitsu tänaval asuvas korteris lõi 22-aastane mees 21-aastast naist ning tekitas talle tervisekahjustusi. Politsei pidas mehe kinni.

24. juunil teatati, et Nõmmel Rebase tänaval asuvas korteris lõi 27-aastane mees 28-aastast naist ning tekitas talle tervisekahjustusi.

24. juunil teatati, et Lasnamäel Kivila tänaval asuvas kortermajas toimus 79- ja 54-aastase naise vahel konflikt.

24. juunil teatati, et Kesklinnas Luha tänaval lõi alkoholi tarvitanud 55-aastane mees samuti alkoholi tarvitanud 35-aastast meest. Politsei pidas vanema mehe kinni.

24. juunil teatati, et Põhja-Tallinnas Tuulemaa tänaval lõid kaks tundmatut meest 36-aastast meest ning tekitasid talle tervisekahjustusi.

25. juunil teatati, et Haaberstis Ehitajate teel asuvas korteris tõukas 59-aastane naine 74-aastast naist ning põhjustas talle füüsilist valu. Politsei pidas noorema naise kinni.

25. juunil teatati, et Kristiines Kure tänaval lõi 74-aastane mees 70-aastast naist ning tekitas talle tervisekahjustusi.

25. juunil teatati, et Mustamäe teel asuvas korteris põhjustas 42-aastane mees füüsilist valu 41-aastasele naisele. Politsei pidas mehe kinni.

25. juunil teatati, et Nõmmel Külvi tänaval tekitas 70-aastalne alkoholi tarvitanud mees kehavigastusi 35-aastasele naisele. Politsei pidas mehe kinni.

25. juunil teatati, et Kesklinnas Mere puiesteel lõi tundmatu mees pudeliga 28-aastast meest pea piirkonda ning tekitas talle tervisekahjustusi. Kiirabi toimetas kannatanu haiglasse.

26. juunil teatati, et Lasnamäel Linnamäe teel asuvas korteris lõi tuttav alkoholi tarvitanud mees 30- ja 36-aastast naist ning tekitas neile tervisekahjustusi.

26. juunil teatati, et Kesklinnas vana-Viru tänaval lõi 36-aastane mees 33-aastast naist ning tekitas talle tervisekahjustusi.

26. juunil teatati, et Haaberstis Järveotsa teel asuvas korteris ründas 73-aastane mees terava esemega 75-aastast naist jala piirkonda. Kiirabi toimetas naise haiglasse ning politsei pidas mehe kinni.

26. juunil teatati, et Lasnamäel Läänemere teel lõi 24-aastane alkoholi tarvitanud mees 22-aastast meest ning naist. Kiirabi vaatas kannatanud üle ning ründaja sai vigastada ning toimetati haiglasse.

26. juunil teatati, et Põhja-Tallinnas Randla tänaval toimus konflikt 53- ja 32-aastase naise vahel.

Vargused

22. juunil teatati, et Mustamäel J. Sütiste teel asuvast korterist varastati sularaha ja ehteid. Esialgne kahju on 3100 eurot.

22. juunil teatati, et Lasnamäel Punasel tänaval asuvast ehitussoojakust varastati generaator ning veepump ja selle tarvikud. Esialgne kahju on 2175 eurot.

23. juunil teatati, et Kesklinnas Tartu maantee ääres asuvast ärist varastati erinevaid ehteid. Esialgne kahju on 3500 eurot.

24. juunil teatati, et Kesklinnas Koidu tänaval asuvas korterist varastati sülearvuti ja ehteid. Esialgne kahju on 2500 eurot.

25. juunil teatati, et Kesklinnas Rannamäe teel seisnud sõiduautost varastati videokaamera. Esialgne kahju on 1200 eurot.

26. juunil teatati, et Nõmmel Orava tänaval asuvas ehitusjärgus olevast ruumist varastati tööriistu. Esialgne kahju on 1900 eurot.

Harjumaa

Vägivald võimuesindajate vastu

24. juunil kella 22 ajal ründas 35-aastane mees teda kontrollinud 39-aastast ja 47-aastast politseinikke ning tekitas neile tervisekahjustusi. Politseinikud pidasid ründaja kinni.

Avaliku korra rasked rikkumised

23. juunil teatati, et Kose vallas Kose-Uuemõisa alevikus lasti 55-aastasele mehele pipragaasi näkku.

24. juunil teatati, et Kose vallas Ravila alevikus lasi 26-aastane mees 33- ja 31-aastasele mehele pipragaasi näkku. Kannatanud toimetati haiglasse ning politsei pidas ründaja kinni.

Eesti Vabariigi ametliku sümboli teotamine

23. juunil teatati, et Kesklinnas Komeedi tänaval süüdati riigilipp põlema.

Kehalised väärkohtlemised

22. juunil teatati, et Laagris Vesiroosi tänaval lõi mees 65-aastast meest ning tekitas talle tervisekahjustusi. Politseile on teo võimalik toimepanija teada.

24. juunil teatati, et Maardus Keemikute tänaval paiknenud autos ründas 51-aastane mees 38-aastast naist ning tekitas talle tervisekahjustusi. Politsei pidas mehe kinni.

24. juunil teatati, et Aegviidus Nelijärve tänaval lõi alkoholi tarvitanud 28-aastane mees 24-aastast meesturvatöötajat ning põhjustas talle füüsilist valu. Politsei pidas mehe kinni.

24. juunil teatati, et Rae vallas Kopli külas lõid alkoholi tarvitanud 65- ja 49-aastane naine teineteist. Vanemale naisele tekitati tervisekahjustusi. Politsei pidas 49-aastase naise kinni.

24. juunil teatati, et Viimsi vallas Laiakülas asuvas eramus põhjustas 45-aastane mees tervisekahjustusi 32-aastasele naisele. Politsei pidas mehe kinni.

24. juunil teatati, et Laagris Koru tänaval asuvas korteris lõi 38-aastane mees 40-aastast naist ning põhjustas talle füüsilist valu.

24. juunil teatati, et Saku vallas Männiku külas ründas 56-aastane mees 37-aastast naist ning tekitas talle tervisekahjustusi. Kiirabi osutas kannatanule kohapeal esmaabi. Politsei pidas 56-aastase mehe kinni ning toimetas teatajat ähvardanud 45-aastase mehe kainestusmajja.

25. juunil teatati, et Kose vallas Karla külas asuvas korteris ründas tuttav mees ühise alkoholi tarvitamise käigus 26-aastast meest ning 25-aastast naist. Kiirabi osutas kannatanutele kohapeal abi.

Vargused

22. juunil teatati, et Maardus Oravasaba teel asuvast kõrvalhoonest varastati paadimootor, Merida, Classic ja Jemis jalgrattad. Esialgne kahju on 2300 eurot.

22. juunil teatati, et Laagris kaselaane põigul asuvast ehitussoojakust varastati erinevaid tööriistu. Esialgne kahju on 3500 eurot.

22. juunil teatati, et Jüri alevikus Tuule tänaval asuvast eramust varastati tööriistu, alkoholi ning teisi esemeid. Esialgne kahju on väljaselgitamisel.

24. juunil teatati, et Jõelähtme vallas Uuskülas asuvast eramust varastati münditasku ja rahakott. Esialgne kahju on 850 eurot.

25. juunil teatati, et Kose vallas Nõmmeri külas asuvast talumajast varastati muruniiduk ja kaablirull. Esialgne kahju on 600 eurot.

25. juunil teatati, et Viimsi vallas Haabneeme alevikus asuvalt territooriumilt üritasid neli meest varastada kaablirulle. Politsei pidas 29-, 37-, 58- ja 31-aastase mehe kinni.

26. juunil teatati, et Tabasalus Ranna teel asuvalt territooriumilt varastati ehitusmaterjali. Esialgne kahju on 210 eurot.

26. juunil teatati, et Kiili alevikus Kooli tänaval varastati elektriline ventilaator. Esialgne kahju on 300 eurot.

Juhtumid piiril

23. juunil kontrollis Tallinna kordoni patrull sõidukit Opel, mille roolis olnud Eesti kodanik esitas kontrolliks Venemaa juhtimisõiguse, mis oli võltsimistunnustustega. Teise astme dokumendiekspert tunnistas dokumendi võltsinguks. Mees peeti kinni ning tema suhtes alustati kriminaalmenetlust.

24. juuni hommikul väljastati Tallinna Vanasadamasse saabunud merematkalaeva pardal olnud Malaisia kodanikule sisenemiskeeld. Naine lahkus sama laevaga Peterburisse.

24. juuni õhtul saabus Moskvast Tallinna lennujaama Venemaa kodanik, kes valetas oma reisi eesmärgi kohta. Mehele kehtestati sisenemiskeeld ning tema viisa tunnistati kehtetuks. Ta lendas 25. juuni ennelõunal tagasi Moskvasse.

26. juunil kell 20 saabus Moskvast Tallinna lennujaama Armeenia kodanik, kes andis reisi eesmärgi kohta vastuolulist infot ning tal puudusid riigis viibimise kestvust arvestades piisavad elatusvahendid. Mehele koostati sisenemiskeeld ning tema viisa tunnistati kehtetuks. Ta ootab mitte-Schengen alal tagasilendu.