„Karu „lõbutses“ üle nädala suvilate rajoonis, alevis ja alevi kalmistul. Kalmistul, kus ta oli end kostitanud traditsiooniliste haudadele toodud kingituste – kommide ja küpsistega – hakkas kiskja haudu rüüstama. Agentuuri spetsialistid tabasid ta neljandat hauda üles kaevamas eile hilisõhtul. Karu lasti maha. See oli täiskasvanud, umbes 4,5-aastane isane,“ teatas agentuur Kamtšatka krai ametlikul veebilehel.

Venemaa eriolukordade ministeeriumi Kamtšatka krai peavalitsuse veebilehel teatati ka teisest maha lastud karust, kes ei soovinud lahkuda ühest kohvikust.

Jakuutias sünnitas aga naine taigas lapse, samal ajal, kui päästjad ja politseinikud tema juurest karusid eemale peletasid.

Nimelt läks naine reedel 40. rasedusnädalal koos mehega kalale, kuid järgmisel päeval algasid tal tuhud. Mees püüdis naist taigast välja viia, kuid maastur ja sohu kinni ja suri välja. Sünnitaja jäi koos õega taigasse, mees jooksis aga teele, püüdes tabada mobiililevi.

Sündmuskohale saabusid kiirabi-, pääste- ja politseitöötajad, kes pidid aga naise juurde jalgsi minema, sest sõidukitega ligi ei pääsenud. Kohele jõudes pidid politseinik ja päästjad kaitsma naist karude eest teenistusrelvaga.

Märgitakse, et karudel on praegu jooksuaeg.