Drooniga vaatluslendu tehes saadi täna kella 15 ajal teada teada kahe-kolme allesjäänud suitsukolde asukohad, mida kustutatakse jätkuvalt. Voolikuid on laiali veetud kokku umbes 6km pikkuses.

Kustutustöid jätkub päästetööde juhi sõnul vähemalt umbes 2 päevaks.

Täna oli kohapeal umbes 30 päästetöötajat, see on 15 inimest vähem kui eile.

Eile alanud põlengu kustutustöid raskendas see, et tulekahju on osaliselt soisel alal.

Kohale saadeti päästeautod Valga, Tõrva, Antsla ja Mustla päästekomandost ning metsakustutuse eritehnika Elvast ning Jõgevalt. Kutselistele sõitsid appi Karksi-Nuia, Karula ning Sangaste vabatahtlikud. Päästetöödele paluti abi ka Läti päästeteenistuselt, kes saatsid kohale ühe kustutusauto.

Põlenguala hindamiseks kutsuti kohale keskkonnainspektsiooni droonidega varustatud töötajad ning hiljem ka politsei- ning piirivalveameti kopter. Päästetöid juhtis Viljandimaa vanemoperatiivkorrapidaja ja teda toetas Võru operatiivkorrapidaja.

Tule leviku takistamist raskendas see, et tulekahju oli osaliselt soisel alal ning kohati väga raske läbitavusega maastikul. Päästetöid takistas ka halb mobiili- ja raadiosidelevi piiräärses piirkonnas.
Õhtupoole saadeti koha peal olevatele päästejõududele appi lisaks ka Otepää kutselised ja Rõngu vabatahtlikud päästjad. Läti päästjad lasti ära koju.

Varahommikuks oli põlengualal levinud 45 hektarile. Tulekahju levikule saadi hommikul siiski piir peale ning praegu kustutatakse järk-järgult põlenud alale jäänud tulekoldeid.