Asjaolude välja selgitamiseks alustas politsei uurimist paragrahvi alusel, mis käsitleb narkootiliste ainete käitlemist väikeses koguses. Hetkel ootab politsei narkoekspertiisi tulemusi. Üks alaealine tunnistas narkootilise aine tarbimise kohapeal üles.

Kesklinna politseijaoskonna ennetus- ja menetlustalituse juht Jelena Mirošnitšenko sõnul teeb murelikus see, et jutt on 14-16-aastastest lastest.

"Narkosüütegude ennetamiseks tuleb laste ja noortega rääkida. Noorsoopolitseinikud pidevalt külastavad koole, esinevad loengutel, korraldavad ennetusüritusi ja kontrollivad paiku, kus võidakse noortele narkootilisi aineid müüa.“

Alkoholi- ja narkojoobes inimese puhul kasvab risk saada kuriteo või liiklusõnnetuse ohvriks, rääkimata tervisele tekitavast kahjust. Noorte seas on enamlevinum narkootiline aine endiselt kanep.

„On piisavalt kurbi näiteid, kus kanepile järgnevad teised ained ning mis päädivad psüühikahäirete, pere- ja terviseprobleemide ning erinevate süü- ja kuritegudega,“ sõnas Mirošnitšenko. „Loodan, et noored veedavad varsti algava koolivaheaja turvaliselt ja kasulikult ning ilma alkoholi, sigarettide ja narkootikumideta. Lõbus ajaveetmine ei tohi lõppeda haiglas või jaoskonnas,“ lisas politseinik.

Juhul, kui vanemad on märganud lapse käitumises muutusi, mis võivad viidata narkootikumide tarvitamisele, peaks politsei arvates eeskätt vanem lapsega usaldusväärses keskkonnas rääkima ning selgitama välja, mis põhjustab sellise käitumise.

„Kui selgub, et laps tarvitab narkootikume, ei tasu peljata oma noorsoopolitseinikuga ühendust võtta. Ta annab nõu, mida edasi teha ja kuidas probleem juba eos lahendada,“ rääkis Mirošnitšenko võimalustest abi saada.

Tänavu on politsei registreerinud 145 alaealiste narkootikumide käitlemisega seotud väärtegu, mullu oli neid 281.