Esmaspäeval kell 15.56 sai politsei teate joobes reisijast Tallinnast Raplasse suundunud rongis. Patrull jõudis Tallinn-Väike rongipeatusse kell 16.11. PPA pressiesindaja Seiko Kuik sõnas, et politsei saabudes käitus mees adekvaatselt, mistõttu ei olnud põhjust teda politseipatrulliga ära viia.

Rongi seiskamine, politseisse helistamine ning politseipatrulli ootamine tõi kaasa rongiliikluse seiskamise ja vähemalt kolme rongi hilinemise marsruudil Tallinn-Rapla-Tallinn ja Tallinn-Viljandi-Tallinn.

Uudisele, et joobes reisija seiskas rongiliiklusele, reageerisid mitmed lugejad, täheldades, et rongides purjutavad inimesed pole midagi ebatavalist ning jäi selgusetuks, kas ainuüksi joobes seisundi pärast oli vaja kutsuda politseipatrull ja peatada rongiliiklus.

Elroni teenindusjuht Ingrid Plutus täpsustas Delfile, et esmaspäevasel reisil 267 Tallinnast Raplasse oli klienditeenindaja sunnitud otsustama politsei kutsumise kasuks mitmetel põhjusel. "Meesterahvas, kellele politsei kutsuti, oli tugevas joobes, räpane, kasutas kaasreisijate, sh laste kuuldes äärmiselt ebatsensuurseid sõnu, paljastas end klienditeenindajale, kui klienditeenindaja läks talle piletit müüma ning keeldus allumast klienditeenindaja korraldustele."

Elron vabandab mitme rongi hilinemise pärast, kuid jääb kindlaks, et taolise käitumisega reisija tuleb korrale kutsuda. "Elron ei saa lubada teiste reisijate solvamist sellisel moel, seega otsustati reisija rongist eemaldada," sõnas Plutus.

Elroni kommunikatsiooni- ja turundusjuht Mai Vahtrik lisas, et nagu sellistel puhkudel kord ette näeb, teavitab politseid olukorrast rongijuht. Politsei fikseerib ütlused ning otsustab, kas ja kuidas olukorda edasi menetleda.