Briti päritolu meelelahutaja John Oliver on USA-s tuntud endanimelise satiirisaate juhina, kus ta kasutab huumorit eelkõige poliitilise kriitika vahendina. Lisaks USA süsteemi kitsaskohtadele pilkab ta regulaarselt ka teiste riikide valitsusi, sealhulgas Kremlit. Kui ta aga hakkas Twitteris trollima Tšetšeenia liidrit Ramzan Kadõrovit, ei pidanud tolle närv enam vastu. Asi on selles, et valitsejal läks hiljuti kass kaduma ja ta tegi seda, mida igaüks meist teeks – postitas Instagrammi abipalve. „Ta nägi välja nagu tiigrikutsikas,“ nukrutses Tšetšeenia julma kuulsusega liider.
Ja siis algas trollimine. Kadõrov hakkas saama tviite kogu maailmast. Igal pool olevat tema kassi nähtud.
Mõnikord koos Putiniga, mõnikord ilma.
Nutikad inimõiguslased kasutasid kampaaniat Kadõrovi kuritegude meenutamiseks.
Säutsumisega ühines ka Oliver ise. „Kas see on teie kass?“ küsis saatejuht Kadõrovilt, näidates kaamerale väga pahura ilmega kiisut.

Lõpuks sai Kadõrovil villand. Kuigi tavaliselt postitab ta vene keeles, siis seekord esines Tšetšeenia liider Instagramis pikema ingliskeelse avaldusega. "Oliver kurdab, et me kanname Vladimir Putini pildiga T-särke," nentis Kadõrov. "Jah, miljonid inimesed kannavad hea meelega särke, mida ehib meie riigipea portree. Tänu Putinile purustasime terroristid, kelle seas oli ka USA ja Euroopa kodanikke."
Oma kadunud kassi suhtes väljendas Kadõrov mõistvat suhtumist. "Ka tema peab sõpradega kohtuma ja uudiseid jagama. Lähedal elab üks emane kass, kellega ta hakkab peret looma. Olen kindel, et pärast seda tuleb kass oma koduseinte vahele tagasi. Võib-olla võtab ta ka armsama kaasa."

Teisipäeva lõunaks polnud kassi veel leitud.