Rootsi lennuamet kinnitas kella 13.20 ajal kohaliku aja järgi, et probleem on kindlaks tehtud ja see lahendatakse, vahendab Rootsi Raadio.

„Loodetavasti saab lennuliiklus varsti jälle käima minna. Öelda, et kõik on lahendatud, on liialdus, aga probleem on esialgselt lahendatud. Mis on selle taustal olev põhjus, me ei tea. Kõige tähtsam on, et tegevus on käima saadud,“ ütles Rootsi lennuameti pressiesindaja Per Fröberg.

Fröberg sõnul seisis lennuliiklus kaks tundi ning võtab aega enne kui taas täisvõimsus saavutatakse. Süsteemis on segadus ja korratus ning kõige korda saamine võtab mõnda aega.

Stockholmi Arlanda lennujaama piirivalve korrapidaja ütles kella 12 ajal kohaliku aja järgi, et pole mingit informatsiooni selle kohta, et radariprobleemi taga oleks mingi kuritegu või sabotaaž.

Vabakutseline ajakirjanik Joakim Medin ütles raadiojaamale P4 Uppland, et Bromma lennujaam teatas, et radariprobleem oli pooltel Rootsi lennuväljadel. Rootsi Raadiol on reisijatelt saadud informatsiooni probleemide kohta Stockholmi Arlanda ja Bromma, Linköpingi, Göteborgi Landvetteri ning Kallaxi lennuväljadel.

Kella 13 ajal teatas Dagens Nyheter, et Rootsi lennujaamade operaatorfirmale Swedavia kuuluval kümnel lennuväljal on sama probleem.

Pressiesindaja Ulf Wallini sõnul said lennukid siiski Arlandale maanduda.