Ühel päeval nägin, kuidas mehed prügikonteinerist taldrikuid välja võtsid. Järgmise päeva hommikul askeldas selle prügikonteineri kallal üks vanaproua, kes sai neli kotitäit rõivaid. Vaatasin ka ise prügikonteinerisse, et mida selt siis leida võib. See konteiner oli erinevaid rõivaid poolest saadik täis.

Rõivad ja taldrikud ning muu on tarvilik vara, aga miks seda pannakse prügikonteinerisse? Miks ei võiks kauplused panna oma müügisaali nurka sellise kasti, kust saaksid inimesed vajalikke esemeid tasuta võtta?

Kas asi pole suhtumises, et kui kauplusest ei soovita osta, et siis tasuta ka ei anta. Visatakse prügikonteinerisse, et inimesed alandagu ennast ja võtku sealt?

Antud juhul ma ei näita näpuga selle vanaproua suunas sellise teo pärast, vaid tahaksin koputada ettevõtjate südametunnistusele, et nad vajalikke asju prügikonteinerisse ei viskaks, kui need ostmist ei leia. Nad pangu poodi eraldi kast, kust rahvas saaks tasuta asju võtta. Oleks palju viisakam ja rahvas ei peaks prügikasti kallal toimetama.