Misasi on "tavaline pangakaart"? - Ilmselt deebetkaart, millega sooritatud tehingu summa pangaarvelt otsekohe maha arvatakse? - kui pangakontol pole hetkel piisavat summat, siis kuuleb kogu kauplus müüja irvitavat märkust: "Teie kontol pole raha!" Otseloomulikult on krediitkaart parem! Ostja jaoks pole ju mingit hinnavahet! Miks peaksin maksma oma pangakontolt (või rahakotist - need on ausa kodaniku puhul praktiliselt samad asjad) kohe täna, selle asemel, et maksta kõik korraga alles järgmisel kuul. Maksimaalne tasuta krediidi periood on 50 päeva (nt. 1. aprillil tehtud kulud pean tasuma alles 20. mail) Intressi tuleb hakata maksma alles siis, kui lepingus määratud tähtajal arvelduskontol vajalik summa puudub. Krediitkaardi limiit on kordades suurem igakuisest sissetulekust. See annab ootamatuste puhul võimaluse ennast alati ära majandada. Loomulikult peab krediitkaardi kasutaja olema mõistlik, vastutustundlik, säästlik, kalkuleeriv ja omama igaks juhuks likviidseid tagavarasid. Võimalike eksimuste ja kaardipettuste avastamiseks tuleb regulaarselt jälgida krediidikonto väljavõtet.

Soovitus: pidage meeles ja kraapige maha maksekaardi 3-kohaline turvakood oma kaardi tagaküljelt. Ilma selleta ei saa kaardi leidja või varas ühtegi internetimakset sooritada. PIN-koodi ta niikuinii ei tea. See kaart on turvaline ja võõrale sama kasutu nagu mu tühi kulunud rahakott.
Iga siga teeb sigadusi, sõltumata sellest, kas tal on krediitkaart või mitte. Kui minister tasub oma lõbumaja arve ministeeriumi krediitkaardiga, siis ta ongi siga; ta ei tohiks seda kaarti omada ega seda ametit pidada. Nii lihtne ongi. Ega krediitkaart põrsatempudes süüdi pole!

Kahjuks jah, kõik krediitkaardid teenivad tulu Ameerika miljardäridele (VISA, MasterCard, AmEx) ja isegi olematu turuosaga COOP säästukaart-krediitkaardi oskasid pankurid oma käpa alla kraapida. Kasumid lähevad ETK süsteemist ja vist Eestistki välja. Rikaste käes on info ja võim. Kõikjal. Ma küll ei viitsiks mugavustest (krediitkaartidest) loobuda ja sularahaga "õigluse eest võitlusse minna". Minu "võitlusmeetod" seisneb selles, et valin pangad ja lepingutingimused, kus krediitkaardi hooldustasu pole, "vaba tagasimaksu" pole vaja, kuid tasuta krediidi periood on maksimaalselt pikk. Ärge uskuge, kui teller esmalt väidab, et sellist kaarti pole olemas! Tegelikult on küll! Ma ei maksa pankurile pennigi!