2014. ja 2015. aastatel tungis eestlane kallale kahele mehele, kes mõlemad vajasid pärast vahejuhtumit haiglaravi.

Esmalt lõi eestlane Espoos restorani ees teist meest nii, et ohvri ranne jäigi püsivalt valesse asendisse ning randme normaalne liikuvus ei taastunudki. Kannatanu olevat samuti olnud eestlane.

Novembris lõi sama eestlane Espoos Laajalahti asumi eramajas oma tuttavat nii, et too kaotas teadvuse. Pärast seda võttis eestlane sõbra appi ja koos tassiti ohver ohvri tema enda hoovi ja jäeti ta ilma üleriieteta novembrisaju kätte „surema“. Õnneks nägi juhuslik mööduja toimunut pealt ja kutsus abi. Paari minutiga saabus politseiauto ja politseinikud asusid „surijat“ turgutama. Haiglas avastati, et kannatanu aju oli saanud vigastada.

Silmapaistva vägivallateoga oli eestlane aga hakkama saanud juba eelmisel suvel. Nimelt oli ta ühe Espoo kortermaja küljest lahti rebinud vihmaveerenni. Politseipatrull võttis ta vandalismis kahtlustatavana kinni ja pani ta politseiauto kongi luku taha asjaolude selginemist ootama. Eestlane aga ei jäänud sinna vaguralt oma saatust ootama, vaid rebis välja politseiauto tagumise akna ees olevad trellid ja purustas akna. Politseiametnikud märkasid siiski tema tegevust ja ega lasknud tal põgeneda.

Sel nädalal astus eestlane Espoo ringkonnakohtu ette süüdistatuna 11 erinevas seaduserikkumises. Ta tunnistas ennast kriminaalkuritegudes süüdi, kuid pisendas enda vägivaldsust. Kohus leidis, et mõlemad löömingud on tõsised asjad ning ajuvigastusega päädinud rünnakut toime pannes oli eestlane jõhkra kallaletungi piiril.

Reedel mõistiski Espoo ringkonnakohus 40-aastase eestlase süüdi kahes kallaletungis, kahes vandalismiaktis, vastuhakus politseiametnikele ning samuti viies sissesõidukeelu rikkumises. Liitkaristusena mõisteti eestlasele ühe aasta ja 11 kuu pikkune vanglakaristus.

Üks süüdistus pandi kõrvale, sest tegu ise ei olnud jäänud valvekaamera lindile. Videos oli näha, kuidas HOK-Elanto reklaamtulbad lendavad, kuid ei olnud näha nähtuse põhjustajat.

Ajuvigastuse saanud ohvrile peab eestlane maksma 7000 eurot valuraha. Randmevigastuse saanule 6000 eurot valuraha, lisaks peab kurjategija kompenseerima püsiva kosmeetilise puude tekkimise 6000 euro ja püsiva funktsionaalse puude tekkimise 3772 euro ulatuses. Kurjategija peab need summad välja maksma koos intressiga. Tegelikkuses eestlasel see raha puudub, kuna tema õiguskulud pidi tasuma Soome riik.

Lääne-Uusimaa politseijaoskonna kahjud olid 404 eurot.