Juba ammu on meedias räägitud pensionile saamise ea pikendamisest 70. eluaasta kanti ning nüüd räägitakse juba seda, et paarikümne aasta pärast enam vanaduspensione ei makstagi. Kui vanaduspensioni ei maksta, siis pole töötajatel mõtet tööstaaži kogudagi ning riigikassasse makse maksta. Mõttekam on teha siis ju "mustalt" tööd ning hakata omale juba varakult raha koguma, et vanaduses kuidagigi hakkama saada.

Raha hoiukassasse koguda pole ka eriti mõtet, sest kui juhtub tulema järjekordne rahareform ning näiteks euro asemel USA Dollar, siis kaotavad hoiustajad taas hulga raha oma pangakonto arvelt. Rahareformide toimumise tõttu kaotavad alati lihtinimesed. Ärimeestel, poliitikutel ja pankuritel on alati raha kindlasse kohta paigutatud ja seetõttu nemad kahju all ei kannata.

Vanaduspensionist ilma jätmist põhjendatakse sellega, et meil on vananev ühiskond ning pensionäre tuleb palju juurde. See on rumal põhjendus. Iga töötaja, kes on elu aeg tublilt tööd teinud, väärib ka korralikku vanaduspensioni. Kui mõned inimesed saavad praegu oma töö eest alampalka ning loevad sente, et arveid maksta ja toidule samuti raha jääks, siis kuidas nemad vanaduspõlves tulevikus hakkama saavad? Alampalgaga elaval inimesel pole võimalik hoiuarvele midagi panna, kui kuust kuusse pead toime tulema vähese sissetulekuga.

Kas praegune valitsus üldse mõtleb rahva peale, kui ta plaanib nad tulevikus pensionist ilma jätta? Selline valitsus väärib ainult umbusaldamist.