„Tabletid okupantide vastu“ (foto padrunitest), „Siin ei hakka olema nagu Kölnis, siin hakkab olema nagu Spartas“ ja „Kui sa ei ole nende hulgast, kes ütlevad sisserändajatele Welcome, tahame sind näha oma treeningutel poksikinnastes“, on mõned üleskutsed sotsiaalmeedias, millega „ühiskondlik liikumine Tēvijas Sargi“ enesele tähelepanu tõmbab, vahendab Läti Delfi.

„Reklaam peab kutsuma esile vastukaja. Ta peab tõmbama tähelepanu ja samal ajal ei ole ükski meie kasutatud foto loomulikult kuidagi vastuolus meie veendumustega,“ ütles LTV-le Tēvijas Sargi esindaja Jānis Sils. „Nähes viimase aja sündmusi erinevates Lääne-Euroopa linnades, nii terroriakte kui ka massilisi korratusi, veendumus selles, et meie valik on õige olnud, tugevneb.“

Isamaa kaitsjad käivad iganädalaselt niinimetatud „õhtustel jalutuskäikudel“.

Selliste rühmituste mõju kasvab, kui neid hakkavad toetama konkreetsed poliitikud. Tēvijas Sargi internetis avaldatud fotodel on näha, et nende üritustest võtab osa Läti valitsuskoalitsiooni kuuluva rahvuslaste ühenduse liige, Ogre omavalitsuspiirkonna asejuht Egils Helmanis. „Nad lihtsalt treenivad minu juures,“ selgitas Helmanis ise, kes püüab end Tēvijas Sargi tegevusest üldiselt distantseerida.
Tēvijas Sargiga ühinema on kutsunud ka rahvuslaste ühenduse noortekogu. Rahvuslaste ühenduse parlamendifraktsiooni juht Raivis Dzintars teatas, et jagab Tēvijas Sargi eesmärke, kuid mitte nende saavutamise meetodeid.

„Niipalju, kui ma olen tuttav Tēvijas Sargi avalikult välja öeldud eesmärkidega, langevad need suurel määral kokku rahvuslaste ühenduse ja selle toetajate eesmärkidega – rändeprotsessi piiramise ja lätlaste Läti loomisega,“ ütles Dzintars.

Tēvijas Sargil on umbes 100-200 liiget, kuid nende jälgijaid sotsiaalmeedias on märksa rohkem. Omandatakse lähivõitlusoskusi ja sõjaajalugu. Esiplaanil on aga pagulasteema.

Tēvijas Sargi kinnitab, et teeb seda, mida ei suuda politsei – kaitseb kohalikke elanikke välismaalaste võimaliku agressiooni eest.

Läti julgeolekupolitsei jälgib Tēvijas Sargit ning tegutseb vajadusel asjakohaselt, teatas LTV.