Lääne ringkonnaprokuratuur esitas kahele Soomes resideeruvale Iraagi kodanikule süüdistuse selles, et nad toimetasid eelmise aasta 30. oktoobril ebaseaduslikult üle Läti piiri Eestisse neljaliikmelise Iraagi kodanikest perekonna, kes olid Läti vabariigilt varjupaika taotlenud ning kel puudusid seetõttu nii dokumendid kui õigus Lätist lahkuda. "Arvatavalt oli nende eesmärk siirduda Soome," ütles Delfile Lääne ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Annely Erm.

"Auto, mida juhtis üks süüdistatav, peeti koos ebaseaduslikult piiri ületanud perekonnaga Pärnumaal kinni samal päeval ja autot juhtinud Barzan (34) vahistati järgmisel päeval. Süüdistuse kohaselt aitas ebaseaduslikku piiriületust korraldada Rebuar (28), kes tabati hiljem Soomes ja viibib Eestis vahi all alates 26. veebruarist," selgitas Erm ja lisas, et piiril tabatud perekond saadeti tagasi Lätti.

Kohtute pressiesindaja Anneli Vilu ütles Delfile, et täna toimus ses kohtuasjas eelistung ja pooled avaldasid soovi lahendada asi kokkuleppemenetluses, järgmiseks istungi ajaks määras kohus 4. mai.