USA kaitseministeeriumi teatel leidis sel neljapäeval aset vahejuhtum, mille käigus Vene hävituslennuk Su-27 lähenes USA õhujõududele kuuluvale lennukile "ohtlikul ja ebaprofessionaalsel moel", lennates sellest vaid 15 meetri kaugusel. Pentagoni pressiesindaja Laura Seali sõnul tegi nende lennuk rutiinset lendu rahvusvahelises õhuruumis ega sattunud hetkekski Vene õhuruumi.

Vene kaitseministeeriumi pressiesindaja Igor Konašenkovi väitel kulges Vene Su-27 lend vastavuses rahvusvahelistele reeglitele ning ühtegi intsidenti aset ei leidnud. "Ameeriklaste informatsioon ei vasta tegelikkusele," märkis ta TASSi vahendusel.

Konašenkovi sõnul käis Vene hävituslennuk kõigest tuvastamas Läänemere kohal Vene õhuruumi lähedal lennanud USA luurelennukit RC-135U.

Teisipäeval lendasid Vene ründelennukid Su-24 korduvalt väga lähedalt ja madalalt mööda USA sõjalaevast USS Donald Cook. Tegemist oli ühega agressiivsematest kohtumistest USA ja Vene relvajõudude vahel, kuigi Vene lennukitel ei olnud küljes nähtavat relvastust.

Laeva ümber tiirutas ka Vene helikopter Ka-27, mis tegi fotosid. USA laev oli Venemaa Kaliningradi oblasti rannikust umbes 70 meremiili kaugusel.