Kreeka rahvusringhäälingu teatel saavad paavsti lennukiga täna Vatikani sõita kolm perekonda, kellest kaks on pärit Süüriast ja üks Afganistanist.

Ametlikud abistamisprogrammid hõlmavad iraaklasi ja süürlasi, kuid mitte afgaane, keda on kõigist Euroopasse saabunud põgenikest hinnanguliselt 25%, – neid ei loeta automaatselt sõjapõgenike hulka, kirjutab uudisteagentuur AFP.

Paavst Franciscus külastab Lesbose saart koos õigeusu kiriku patriarh Bartholomeusega, et pöörata tähelepanu seal edasipääsu ootavate põgenike olukorrale. Neid saadab Kreeka kiriku pea peapiiskop Ieronymos.

Katoliku kiriku pea toonitas, et tema külastuskäik ei ole poliitilise eesmärgiga, vaid tema eesmärk on väljendada lähedust ja solidaarsust Lesbosel elavate põgenike ja kohalike vastu, kes on abivajajaid lahkelt tervitanud.

Franciscus ja Bartholomeus kohtuvad umbes 250 põgenikuga. Kirikujuhid einetavad koos kaheksa pagulasega, palvetavad siis koos ning heidavad merre pärja teel Kreekasse uppunute mälestuseks, märgib AFP.