Fraktsiooni neljapäeval toimunud koosolekul otsustati võtta vastu Pavlo Kõškar ja Viktor Krõvenko, teatas Petro Porošenko bloki (BPP) liige Sergi Leštšenko Ukrajinska Pravdale, vahendab NEWSru.ua.

Leštšenko sõnul ütles Krõvenko seejuures, et ei palu ennast BPP koosseisu võtta ning Kõškar lisas, et BPP koosseisu astumine tähendab tema jaoks poliitilise karjääri lõppu.

Ülemraada ametliku veebilehe teatel oli BPP fraktsioonis neljapäevahommikuse seisuga 139 saadikut, sealhulgas Irõna Suslova, kes astus sellesse kolmapäeval.

Ülemraadas jätkuvad uue koalitsiooniformaadi otsingud. BPP-s uuritakse võimalust koalitsiooni moodustamiseks kahekesi koos rahvarindega, kaasates fraktsioonideväliseid saadikuid. BPP esindaja Mustafa Najemi teatel ei peeta silmas „regionaale“ ehk eelmise võimu toetajaid, vaid neid, kes on kunagi fraktsioonist lahkunud või välja arvatud. Najemi sõnul võivad neid saadikuid kaasata nii BPP kui ka rahvarinne.

Enamuskoalitsiooni moodustamiseks on vaja 226 saadikut.

Leštšenko teatas varem, et presidendi administratsioonis püütakse moodustada selline koalitsioon, et ei peaks kasutama Julia Tõmošenko ja tema erakonna Batkivštšõna teeneid.