Laupäeval määrasid oma presidendikandidaadi viis erinevat osariiki. N-ö superlaupäev tähendas demokraatide jaoks hääletamist Louisianas, Kansases ja Nebraskas ja vabariiklaste jaoks Louisianas, Kansases, Kentucky’is ja Maine’is.

Tegemist oli järjekordse hävitava tulemusega Vabariikliku Partei estamblishmendi jaoks. Trump, kelle vastu erakonna tuntumad näod alustasid sel nädalal eriti agressiivset kampaaniat, võitis 41 protsendiga Louisianas ja 36 protsendiga Kentucky’is, samal ajal kui erakonna ladvikut kritiseeriv Cruz kindlustas esikoha 48 protsendiga Kansases ja 46 protsendiga Maine’is.

Rubiol, kelle toetajate hulk vabariiklastest senaatorite, kongresmenide ja kuberneride seas on endiselt mäekõrgune, ei õnnestunud üheski osariigis isegi teiseks tulla ning Maine’is jäi ta sootuks neljandaks Ohio kuberneri John Kasichi järel.

West Palm Beachi linnas oma toetajate ette ilmunud Trump kutsuski juba laupäeva õhtul Rubiot üles kandidatuuri taandama. „Marco Rubio jaoks oli tegu väga väga halva õhtuga ja ma isiklikult soovitaks tal oma kampaania lõpetada,“ märkis Trump. „Ma usun, et on juba aeg see rumalus lõpetada.“

Demokraatide seas võitis samal ajal Bernie Sanders endist välisministrit Hillary Clintonit Kanases ja Nebraskas, kuid Clintoni tugev võit delegaatide rohkes Louisianas aitab tal hoida edumaad Sandresi ees.

Demokraatid peavad järgmise lahingu täna Maine’is, kus avaliku arvamuse küsitluste järgi saadab edu Sandersit.