Kuni novembri keskpaigani liikus Carsoni kampaania koos tema populaarsusega püsivalt püsivalt edasi. Endine neurokirurg oli tõusnud vabariiklaste populaarsemaiks presidendikandidaadiks ja seda vaatamata paljudele vastuoludele. Allakäik algas Pariisi terrorirünnakutega.

Carsoni suurim nõrkus oli tema teadmatus elust ja olust väljaspool Ühendriike. Pariisi rünnakud tõid selle nõrga külje Carsoni jaoks väga halval ajal laiema avalikkuse ette. Esimene apsakas leidis aset, kui Carson pidas vabariiklaste juutide koalitsioonile kõne Lähis-Idas toimuva kohta, mille käigus suutis ta koruvalt hääldada valesti Palestiina äärmusrühmitust Hamas, mis oli tema suust kõlanud nagu hummus.

Carson on ka sügavalt usklik inimene, mida illustreerivad erinevad sõnavõtud ja omapärane häärber Marylandis. Endise arstina ja Yale’i ülikooli vilistlasena on Carson öelnud, et Darwini evolutsiooniteooria on saatana poolt innustatud ja mitte tõsi. 2012. aasta intervjuus märkis Carson, et suure paugu teooria on lihtsalt muinasjutt, mida edendavad ülbed teadlased.