Kadõrov rääkis teisipäeval usutluses uudisteagentuurile EIN valmidusest asuda uuele ametikohale, kui president Vladimir Putini administratsioon on seda meelt.

Kadõrovi sõnul ei ole ta esialgu otsustanud kandideerida järgmiseks ametiajaks. "Kas Kadõrov tahab oma ametikohal jätkata? Ei, ta ei taha," märkis Kadõrov. "Ajad on muutnud nii majanduslikust kui ka sotsiaalsest vaatevinklist. Meie meeskonnas on üha enam professionaale. Ma usun, et minu töö siin on tehtud."

Tšetšeenia juht märkis, et Venemaa juhtkonnal on kaalutletum pilt sellest, mida Tšetšeenial edasiseks arenguks vaja on: "Need inimesed näevad paremini, mida me vajame, et Tšetšeenia arengut ei tabaks tagasilöök."

"Kõik on Allahi kätes," märkis Kadõrov, kelle ametiaeg lõpeb vähem kui kahe kuu pärast. "Ma olen jalaväelane. Kui nad paluvad mul edasi teenida, siis ma seda ka teen. Kui nad aga arvavad, et on aeg öelda nägemist, siis ma seda ka ütlen."

Opositsiooni raport

Vene opositsionäär Ilja Jašin esitles teisipäeval Moskvas 35-leheküljelist raportit olukorra kohta Tšetšeenias, mida häirisid pommiähvardus ja muud provokatsioonid.

Raportis pealkirjaga „Oht rahvuslikule julgeolekule“ antakse muu hulgas hinnang isiklikult Kadõrovile alluvate Tšetšeenia relvaformeeringute arvukusele ja võitlusvõimele.

„Soovides lõpetada sõda Põhja-Kaukaasias leidis Vene riigipea lahenduse, mille hinnaks sai regionaalse poliitilise režiimi kujunemine riigi sees, mis tegelikkuses dikteerib tingimusi föderaalkeskusele,“ öeldakse Jašini raportis.