BBC venekeelse toimetuse korrespondendi Oleg Boldõrevi sõnul sundis politsei ajakirjanikke pommiähvarduse peale ruumidest lahkuma.

Jašin nimetas aga politsei tegevust provokatsiooniks.

Raporti esitlemise ajal toimus samuti kaks vahejuhtumit. Üks provokaator viskas ruumi paki võltsdollareid ning teisel juhul üritas üks kohalviibinu kaklust korraldada. Pealtnägijate sõnul rahurikkujaid kinni ei peetud ning nad jäid hoone juurde.

Jašini raport avaldati aga juba enne ametlikku esitlust Tšetšeenia juhi Ramzan Kadõrovi kontol Instagramis. Ühiskondlik liikumine Otkrõtaja Rossija selgitas ennetähtaegset avaldamist tehnilise veaga, Kadõrov teatas aga, et raport ei sisalda midagi peale tühja loba.

Jašin märkis, et raporti avaldamise kuupäeva ei valitud juhuslikult ja sellega näidatakse üles solidaarsust tšetšeeni rahvaga. 23. veebruaril on nimelt tšetšeenide ja inguššide 1944. aastal Kesk-Aasiasse küüditamise aastapäev.

Raportis pealkirjaga „Oht rahvuslikule julgeolekule“ antakse muu hulgas hinnang isiklikult Kadõrovile alluvate Tšetšeenia relvaformeeringute arvukusele ja võitlusvõimele.

„Soovides lõpetada sõda Põhja-Kaukaasias leidis Vene riigipea lahenduse, mille hinnaks sai regionaalse poliitilise režiimi kujunemine riigi sees, mis tegelikkuses dikteerib tingimusi föderaalkeskusele,“ öeldakse Jašini raportis.

Kadõrov ütles aga intervjuus Russkaja Služba Novosteile, et ei tahagi enam Tšetšeenia juht olla.

„Ma arvan, et ma olen oma kohuse täitnud ja kardan edaspidi kaotada tempo, mille me paika panime,“ ütles Kadõrov ning lisas, et tema unistus on moodustada diviise, neid juhtida ja sõdida.