Latgale omavalitsused märgivad, et filmi ei võetud üles Latgales ja selle kunstilises kollektiivis ei ole selle regiooni elanikke. Lisaks sellele tekitab tõsist rahutust hiljutiste Ukraina dramaatiliste sündmuste ülekandmine Daugavpilsi ja kogu Latgalesse, sealhulgas selge provokatsiooni näol, vahendab Läti Delfi.

Kirjas väidetakse, et Latgale ei jaga inimesi rahvuse ega usuliste tõekspidamiste järgi. „Siin on aastasadade jooksul sõbralikult elanud erinevate rahvuste ja konfessioonide esindajad. Latgalelaste vaimsus ja avatus on vastastikuse austuse ja usalduse alus, keegi ei kavatse siin peale suruda ühegi valiku paremust,“ öeldakse kirjas.

Seoses sellega paluvad latgalelased Läti välisministrit Edgars Rinkēvičsit ja vastutavaid isikuid anda hinnang tagajärgedele, milleni võib viia selle filmi näitamine. Samuti soovitatakse nõuda BBC-lt objektiivse materjali ettevalmistamist ja selle näitamist.

Kiri on veel adresseeritud Läti televisioonile, rahvuslikule elektroonilise meedia nõukogule, presidendile, peaministrile, siseministrile ning keskkonna ja regionaalarengu ministeeriumile. Alla on kirjutanud Ludza, Daugavpilsi, Viļāni, Rēzekne, Cibla, Zilupe, Kārsava, Baltinava, Viļaka, Balvi, Rugāji, Ilūkste, Līvāni, Preiļi, Vārkava, Riebiņi ja Krāslava omavalitsused.