Põhja prefektuuri varavastaste kuritegude teenistuse vanema Toomas Jervsoni sõnul laekus 14. ja 15. veebruaril politseisse kümmekond avaldust selle kohta, et öösel on varastatud sõidukitelt küljepeeglid.

"Vargused leidsid aset Tallinna erinevates elurajoonides, peamiselt Mustamäe ja kesklinna piirkondades. Valdavalt olid sõidukid pargitud kortermaja lähedusse tänavale. Varaste eelistatumateks automarkideks olid BMW-d ja Audid," rääkis Jervson Delfile.

Samuti tõdes politsei pressiesindaja Marie Aava, et hooajati tuleb teateid ka autode esitulede vargustest ning pikanäpumeeste meelismargid on Volkswagen Touareg`i ja Porsche Cayenne`i esituled. Eelmine nädal oligi Aava sõnutsi näiteks üks sarnane juhtum.

Ehk siis kõige lihtsam moodus kaitsmaks oma küljepeegleid ja esitulesid varguse eest on Toomas Jervsoni soovitusel lasta need ära märgistada, sest ära märgistatud vara on varastele kindlasti vähem ligitõmbavam, kuna seda on keerulisem hiljem mustal turul maha müüa.

"Selline graveering ei tohiks kindlasti segada juhi vaatevälja ja seeläbi tekitada liiklusohtlikke olukordi," lisas Jervson.

"Kuritegelik turg on nagu nõiaring – varastatakse ikka selleks, et edasi müüa. Mida enam leidub varastatud toodetele turustamisvõimalusi, seda rohkem vargusi toime pannakse. Iga inimene saab anda oma panuse kuritegevuse tõkestamisse sellega, et ei toeta kuritegelikku turgu. Igasugune turuhinnast odavam toode võiks tekitada ostjas kahtlust. Ostes ükskõik milliseid kaupu erinevatelt veebisaitidelt või mitteametlikelt edasimüüjatelt tasub alati uurida müüja ja soetatava toote tausta. See kehtib eriti kasutatud toodete puhul," rääkis Jervson.

Sarnast trendi täheldas politsei ka jaanuaris, kuid siis pigem Ida-Harju jaoskonna territooriumil.

Politsei palub inimestel hoida silmad ja kõrvad lahti ning alati anda kahtlasest tegevusest teada hädaabinumbrile 112. Mida enam inimesed teavitavad varguse ohvriks langemisest või muust kahtlasest tegevusest, seda rohkem infot saab politsei koguda ja suurema tõenäosusega kuritegusid avastada.