Kohtusse pöördunud naine kukkus 2014. aasta novembris Tartus Mõisavahe tänaval prügi välja viima minnes jäisel ja liivatamata linnale kuuluval teel ja murdis käeluu. Vigastuse tagajärjel jäi naise töövõimekaotus püsima ka pärast paranemisperioodi lõppemist. Hüvitisnõude esitas naine kohtule eelmise aasta kevadel.

Kohus leidis, et kuna kukkumine juhtus linna hooldataval teel, on naisel õigus linnalt kahju hüvitamist nõuda. Kuigi teehooldust teostab linnaga lepingu sõlminud ettevõte, ei vabasta see linna vastutusest kannatanu ees. Kohustus enda territooriumi korras hoida on linnal.

Kohus tuvastas, et linn jättis täitmata seadusest tuleneva kohustuse ja ei teinud sel päeval libedusetõrjet piisavalt. Kukkumise tagajärjel tekkinud terviserike oli osaliselt põhjuslikus seoses linna täitmata kohustusega.

Ravikulude katteks mõistis kohus välja 42 eurot. Vigastuse tagajärjel tekkinud mittevaralise kahju katteks palus naine linnalt välja nõuda 3000 eurot, kuid kohus rahuldas selle poole väiksemas summas. Kohus leidis, et kahjuhüvitis ei saa olla rikastumise allikas.

Samuti ei teinud naine kohtu hinnangul kukkumise vältimiseks kõike endast sõltuvat. Ta läks kodust välja toasussides, kuigi teadis, et väljas on libe ja sajab vihma.