Iraani riigitelevisioon teatas, et Mohsen Ghajarian ning veel viis sõdurit hukkusid ägedates lahingutes Islamiriigi (ISIS) ja Süüria mässulistega, vahendab AFP.

Iraani teatel on islamivabariigi sõjaväelastel vaid nõuandev roll, kuid arvestades üha suurema arvu kirstude jõudmist kodumaale, on tõenäoline, et revolutsiooniline kaardivägi võitleb tegelikult külg külje kõrval al-Assadile lojaalsete vägedega.

Teheran eitab kategooriliselt, et on saatnud Süüriasse lahinguvägesid. Viimastel kuudel on Süürias hukkunud juba mitu Iraagi sõjaväekindralit, teatab uudistekanal Al Jazeera.

Iraan on põhjendanud kodusõtta sekkumist eesmärgiga kaitsta šiiitide pühapaiku. Bashar al-Assad kuulub alaviidide vähemusse, mis on aga šiiaislami haru.

Emiraadid teatasid valmisolekust

Araabia Ühendemiraadid teatasid samal ajal, et on sarnaselt Saudi Araabiale, Bahreinile ja väidetavalt ka Türgile valmis Süüria kodusõtta maavägedega sekkuma.

„Meie seisukoht on alati olnud, et reaalne võitlus [Islamiriigi vastu] nõuab maavägede kaasamist,“ ütles täna Araabia Ühendemiraatide välisminister Anwar Gargash.

Abu Dhabi teatel on ka nende jaoks üks eeldusi, et maavägedega sekkumist toetab Ühendriikide juhitav koalitsioon, mis praegu korraldab Süürias vaid õhurünnakuid.

Opositsioonijõud Põhja-Süürias on sel nädalal teatanud, et on õhust pommitamise ja Aleppo-vastaste rünnakute intensiivistumise tõttu oma tähtsaimat tugipunkti kaotamas ning al-Assadile lojaalsed väed kontrollivad juba suuremat osa maapiirkonnast linnast põhjas.

Damaskus hoiatas oma vaenlasi

Süüria välisminister Walid al-Moualem aga hoiatas samal ajal pealetungi eest ja rõhutas, et Süüria käsitleb mistahes sisenemist oma territooriumile agressioonina.

"Mistahes maapealne sekkumine Süüria territooriumil ilma Süüria valitsusega kokku leppimata on agressiooni akt," ütles välisminister uudisteagentuurile Reuters.

Ta lubas, et need, kes Süüriat ründavad, naasevad oma kodumaale kirstudes.