27. detsembril hommikul enne kella seitset leiti politsei teatel Tartus Toomemäel 45-aastase mehe surnukeha. Esialgsetel andmetel läksid kaks seltskonda – kolmeliikmeline ja seitsmeliikmeline – omavahel kaklema. Üks kolmeliikmelise seltskonna meestest sai surmavaid vigastusi.

Surma saanud mehe, Äksi motoklubisse kuulunud Toomase sõbrad esinesid peatselt meedias avaldusega. et seitse nooremat meest olid kakluse initsiaatoriteks.

Prokuratuur vastas sellele infole kaks päeva pärast tapmist vastupidise avaldusega. „Tegemist ei olnud seitsmeliikmelise noorte seltskonna juhusliku rünnakuga. Kriminaalasjas kogutud tõendite pinnal, milleks on erinevate osapoolte ütlused, aga eelkõige turvakaamerate videosalvestised, saame väita, et seitsmeliikmelisele noorte seltskonnale järgnes Toomemäele kolmeliikmeline meestegrupp, mitte vastupidi. Kolmeliikmelises meestegrupis oli ka Toomemäel kakluse järel surnud 45-aastane mees,” ütles Lõuna ringkonnaprokurör Liiva.

Pärast seda ei ole prokuratuur enam uurimise kohta uut infot andnud. „Menetlusotsused sõltuvad määratud kohtuarstliku ekspertiisi tulemustest. Eksperdid ei ole tänaseks ekspertiisiakti meile edastanud,“ selgitas Lõuna prokuratuuri pressiesindaja Kristina Kostina.

Küsimusele, kas jätkuvalt peetakse tõenäoliseks, et just tapetud mees koos kaaslastega tüli noris ning kas on alust arvata, et mõni kakluse osapool ei soovinud üldse kakelda, prokuratuur seega ei vasta.

Ebatavaline on siiski, et lisaks muule uurimise huve kahjustada võivale infole ei ole uurijad praegu valmis isegi ütlema, kas keegi on selle kuriteoga seoses jätkuvalt kinni peetud ja kas kellelegi on esitatud kahtlustus. „Me ei ole nõus andmeid avaldama, kui ekspertiisiakt ei ole meile edastatud ning eeluurimine on pooleli,“ ütles Kristina Kostina.