Pühapäeval, 31. jaanuaril kella 21 ajal sai politsei teate, et seni tuvastamata kohas Pärnumaal on röövitud taksojuhilt sõiduk Mercedes-Benz ja seda juhtinud 65-aastase mehega ei ole õnnestunud ühendust saada. Esialgsetel andmetel sai röövitud takso juht pühapäeval kell 20.34 väljakutse Pärnumaale Pulli külla, teatas Lääne ringkonnaprokuratuur.

Politsei tuvastas, et sõiduk lahkus Eestist kella 22 paiku Ikla kaudu ja seejärel informeeriti kolleege nii Lätis kui ka Leedus. Leedu politsei abiga peeti röövitud sõiduk Panevėžyse lähedal kinni. Sõidukis olid Eesti kodakondsusega 18- ja 20-aastane mees, kes alaliselt Eestis ei ela.

Kadunud taksojuhi otsingud lõpetati täna kell 11.05, kui Sauga vallast Pulli küla lähedalt leiti mehe surnukeha. Juhtunu osas on alustatud kriminaalmenetlust paragrahvi alusel, mis käsitleb tapmist röövimise eesmärgil ehk mõrva. Menetlust juhib Lääne ringkonnaprokuratuur.

Pärnu politseijaoskonna ennetus- ja menetlustalituse juhi Üllar Küti sõnul käis röövi ohvriks langenud mehe otsingutega aktiivne töö:

„Lootsime kuni viimase hetkeni, et röövi ohvriks langenud inimene ei ole hukkunud, aga kahjuks seisame koos kogukonnaga silmitsi väga tõsise kuriteoga. Hetkel pingutame selle nimel, et toimunu kõik asjaolud välja selgitada ja kõikumalöönud turvatunne taastada.“

Prokurör Gardi Andersoni sõnul käib praegu aktiivne rahvusvaheline koostöö, et Leedus kinni peetud kahtlustatavad ja röövitud sõiduk võimalikult kiiresti Eestisse toimetada.

Palume kõigil, kes nägid eile, 31. jaanuaril ajavahemikul 20.34 kuni 22 Pärnumaal liikumas halli universaalkerega Mercedes-Benz E220, millel olid Pärnu Takso tunnused, võtta ühendust politseiga numbril 513 1599 või 112.