Ajaleht Süddeutsche Zeitung kirjutab, et von Storch vastas Facebookis jaatavalt kommenteerija küsimusele: „Kas te tahate naised ja lapsed rohelisel aasal relvaga sihikule võtta?“ Hiljem teatas ta siiski: „Laste vastu ei ole tulirelva kasutamine õieti lubatav. Naised on mõistagi teine asi kui lapsed.“

Von Storch tahtis sellega kaitsta AfD juhti Frauke Petryt. Viimane ütles ajalehele Mannheimer Morgen, et politseinikud peavad takistastama pagulaste piiri ületamist „häda korral ka tulirelvi kasutades“. See seisab tema sõnul seaduses. Ükski politseinik ei taha Petry sõnul relva kasutada ja tema samuti mitte, kuid viimase võimalusena on relva kasutamine lubatud. Petry sõnul on tähtis, et asi nii kaugele ei läheks ning seda tuleks ära hoida Austriaga sõlmitavate kokkulepete ning Euroopa Liidu välispiiride kontrollimisega.

Petry viitas liitvabariigi 1961. aastal, külma sõja ajal, vastu võetud seadusele jõu kasutamise kohta võimuesindajate poolt. See reguleerib ka tulirelvade kasutamise ametnike poolt piiril, mis on põhimõtteliselt võimalik.

Saksamaa politseinike ametiühingu GdP aseesimees Jörg Radek ütles aga, et politseinikud ei ole seadusega kohustatud ebaseadusliku piiriületamise takistamiseks tulirelva kasutama. Relva võib kasutada ainult enesekaitseks vahetu ohu korral. Pagulaste ebaseaduslik sisenemine ei ole selline vahetu oht.

Valitsuskoalitsiooni kuuluva Saksamaa sotsiaaldemokraatliku partei (SPD) juht, asekantsler ja majandusminister Sigmar Gabriel kasutas Petry ja von Storchi avaldusi AfD põhiseaduskuulekuse kahtluse alla seadmiseks. „AfD puhul on suur kahtlus, kas ta seisab vabariigi vabal ja demokraatlikul alusel,“ ütles Gabriel ajalehele Bild am Sonntag. „Minu jaoks kuulub AfD põhiseaduse kaitse aruandesse, mitte televisiooni.“

Liidukantsler Angela Merkeli erakonna, kristlik-demokraatliku liidu (CDU) peasekretär Peter Tauber nimetas AfD-d kibestunud vanameelsete seltskonnaks, kellele ei tähenda midagi demokraatia, õigusriik ega ligimesearmastuse ja halastuse väärtused.