Üks lugeja võrdles eilset juhtumit oma varasema kogemusega. "Ei midagi uut siin päikese all - olen Tallink Superstari ülemisel tekil 1,5 tundi oodanud. Lõpuks tagurdas kogu tekk ükshaaval laevast maha..," meenutas lugeja. Tuleb välja, et ka eile tekkis sarnane olukord.

"Olin Soomes laeva ootel. Viikaril on ainult paremal pool jalakäijatele uks, seepärast laaditakse laev Eestis vöörist ja Soomes ahtrist. Eestis pääseb autoga ka küljepealt välja viiendalt tekilt, aga Soomes sellist süsteemi ei ole. Seekord lasti Soomes jalakäijad välja ja keerati laeva ots ümber ja siis veokad tulid maha tagurpidi. Inimesed pääsesid laeva vöörist läbi autoteki (videol). Muidu sõidab laev 2,5 tundi, siis öösel sõitis kaks või alla selle tunni. Kell 2 oli laev Tallinnas!" rääkis Delfile Kaido.

Üks lugeja kirjeldas, milline oli ootamise aeg laevas. "Olime ka perega laevas. Infot tuli kohe ja kogu aeg nii eesti, inglise kui soome keeles. Meile öeldi pärast 15 minutit ootamist ka, et läheb vähemalt tund. Lubati laeva sisse, kuid kahjuks kajutisse tagasi ei lastud. Me oleksime seda soovinud, kuna reisisime koos imikuga. Samuti jagati tasuta teed, kohvi ja kooki," kirjeldas reisija, et olukord laevas polnudki nii hull.

Lugejate kommentaare vaadates tundubki, et laevale lõksu jäänutest raskem oli neil, kes sadamas laevalepääsu ootasid. "Väljas ootajad oleksid võinud ka tasuta kohvi ja kooki saada! Ma olin ka imikuga, kes ei maganud autos õues kogu seda ligi kolme tundi. Sinu kajuti probleem veidi tühine?!" arvas lugeja.

Veel üks lugeja kurtis, et artiklis ei räägita nende seisukohalt, kes Tallinna soovisid sõita. "Me ootasime sadamas 45 minutit enne, kui saime infot. Laev oli välja müüdud ja sadamas ootajaid oli väga palju. Lõpuks tuli info: Viking Line'i töötaja, kellelt käisin asja uurimas, väitis, et probleem on sadamapoolne, ehk siis valetas," leidis lugeja.

Samuti laevalepääsu oodanud lugeja kirjeldas olukorda aga positiivsemalt. "Meie ka ootasime autos Helsingis (1- ja 3-aastase lapsega). Saime infot, et läheb aega. Meie autos külm ei olnud (ju mootor soojendas). Kuulasime muusikat ja lapsed mängisid DJ-d. Lõpuks hakkas ära tüütama muidugi. Kui laeva saime, siis veidi näksisime ja pärast seda saime infoletist kajuti kah tasuta," rääkis lugeja. "Kahjuks 3-aastane ei jaksanud enam ja jäi 1-aastase kärusse magama. Niimoodi siis ei jõudnudki kajutisse. 1-aastane veel jaksas möllata mängunurgaski! Ei nurise küll miskit!" sõnas lugeja.

Veel üks lugeja rääkis laevale pääsemise ootusest, kuid tema oli jalgsi ja kogemus ebameeldivam. "Laeva saime lõpuks kella 21.10 asemel alles 22.50. Laeva sisenemiseks suunati meid läbi õue autodekile, ehk siis sisenesimegi reaalselt autode sissepääsu kaudu. Seejärel lasti sisse alles autod ja laev hakkas reaalselt sõitma kell 23.50! Meile ei pakkunud keegi juua, süüa. Selleks ajaks, kui jõudsin infosse, oli seal kiri, et kajutid välja müüdud, seega ei pakutud ka kajutit. Solgutati põhimõtteliselt öösel ringi. Üsna jube kogemus," meenutas lugeja.