Lõuna prefektuuris kontrolliti operatsiooni käigus kokku 277 sõidukit ja 506 isikut, kellest 25-l puudusid vajalikud dokumendid. Tuvastati ka seitse liiklus- ja üks ühistranspordiseaduse rikkumine, teatas Lõuna prefektuur.

Lääne prefektuuris kontrolliti 89 sõidukit, 167 Euroopa Liidu kodanikku ja 13 kolmandate riikide kodanikku. Kontrollitud sõidukite puhul avastati kolm liiklus- ja neli liikluskindlustusseaduse rikkumist ning nelja inimese puhul reisidokumendi kaasaskandmise kohustuse rikkumine. Dokumentideta isikute puhul oli tegu Schengeni ala riikide kodanikega.

Lõuna prefektuuri piirivalvebüroo juhi Tamar Tamme sõnul oli operatsiooni näol tegu tavapärase kontrolliga õigusrikkumiste tuvastamiseks. „Kontrolle viime läbi ka igapäevaselt ja jooksvalt, kuid aeg-ajalt koondame jõud ja viime kontrolle läbi põhjalikumalt. Võib öelda, et lõunapiiril on olukord mõningatest rikkumistest hoolimata siiski hea, kuid tuletame meelde, et ka Schengeni alal liikudes peavad reisidokumendid igal juhul kaasas olema ja seda ka siis, kui liigute vaid naaberriikide vahel,“ sõnas Tamm.

Ühisoperatsiooni oli kaasatud 29 sõidukit ja 58 ametnikku.