La Loche'i linnapea Kevin Janvier ütles AP-le, et tema 23-aastane tütar tulistati surnuks La Loche Community koolis. Tütar töötas seal õpetajana.

Politsei sõnas linnapeale, et püssiga varustatud noormees tulistas kõigepealt kodus surnuks oma kaks venda ning suundus seejärel kooli, kus tappis veel kaks inimest.

Ka kahtlusaluse tuttava andmeil tappis mees kõigepealt oma kaks nooremat venda. "Vennad maha lasknud läks ta tagasi kooli ja tulistas õpetajat ja tüdrukut. Nad mõlemad said surma. Kokku suri neli inimest," ütles Joe Lemaigre.

Politsei andmeil sai tulistamises haavata veel mitu inimest. Vigastatute hulka ning nende vigastuste raskust politsei ei täpsustanud.

"Algselt oli meil info, et tragöödias on surma saanud viis inimest. Praeguse seisuga võin ma kinnitada, et hukkunud on neli inimest," täpsustas pressikonverentsil politseiülem Maureen Levy.

"Kell 13.47 võeti kooli juures vahi alla üks meessoost isik ja temalt ära tulirelv," lisas Levy.

Politsei pole esialgu ohvrite ega tulistaja isikuandmeid avaldanud.

Ametivõimud pole veel öelnud tulistamise motiivi.

Politsei sai teate kooli territooriumil toimunud tulistamisest kella ühe ajal päeval. 45 minutit hiljem oli tulistamises kahtlustatav juba politseil käes.

Pealtnägijate sõnul avas kas kooli endine või praegune õpilane tule kooli territooriumil. Noel Desjarlais ütles, et kuulis enne ka karjeid. "Kuulsin vähemalt kuut-seitset lasku, enne kui pääsesin välja. Arvatavasti järgnes nendele veel laske," rääkis samas koolis 10. klassis käiv noormees.

CBC andsmeil õpivad selles koolis 12-18-aastased noored.

Saskatchewani maakonnas asuvas La Loche-is elab umbes 3000 inimest, kellest suurem osa on Kanada põliselanikud.