Meie põhimaantee neljarealine osa ei olnud eile vist ühtki lumesahka näinud. Parempoolset sõidurada oli ilmselt lükatud, aga vasakpoolset kohe kindlasti mitte.

Sõitsin ettevaatlikult, minu sõidukiirus oli vahelduva eduga 80 – 90 km/h, kuid ikka oli neid, kel oli tarvis kiirustada ning möödasõite teha. Neil hetkeil jäin mina aga praktiliselt pimedaks.

Kujutage seda olukorda ette: teist möödutakse mööda sõidurada, millel on lahtine lumi. See oli lihtsalt õudne.

Jõudnud tervelt ja õnnetusteta Tallinna, helistasin loomulikult Maanteeinfokeskusesse ning teavitasin neid olukorrast, mille peale sain vastuse: "Anname info teehooldajale edasi." Loodan, et teehooldaja võtab selle peale midagi ette ka.

Teadsin, et Tallinnas on palju lund, kuid ma poleks ealeski suutnud ette kujutada, et kõige hullem olukord on just neljarealisel.

Tõsi, ma ei ole kursis sellega, millised lepingud on tehtud teede hooldajatega. Jah, ma nägin neljarealisel ka üht väikest lumesahka. Siiski leian, et see olukord ei olnud normaalne ning teede hooldajad peaksid hoolitsema selle eest, et meie maanteedel oleks iga päev turvaline liigelda.

Palju jõudu kõigile, kes selle eest vastutavad, ning neile, kes reaalselt igapäevaselt lund koristavad. Lõpetuseks tsiteerin oma naabrimeest Tsirguliinast: "Eks see, kes selle lume tõi, viib kevadel ära ka!"

Maanteeameti hooldeosakonna juhataja Rain Hallimäe kommentaar:

"Tallinna-Tartu maantee neljarajalist teelõiku hooldati eilse ööpäeva jooksul korduvalt, sealhulgas öösel ja hilisõhtul. Töötasid hooldesõidukid ja traktorid, toimus liiklusmärkide puhastamine. Liiklusolud tegi probleemseks pidev lumesadu koos kerge tuisuga. Lisaks keerutasid autod teelolevat lahtist lund üles, mis piiras nähtavust."

Hea lugeja, kirjuta sinagi teeoludest ning saada pilte aadressile rahvahaal@delfi.ee !