Ametivõimude teatel sai viis inimest surma, kui tornaado laastas Garlandi linna, mis asub Dallase südalinnast 24 kilomeetri kaugusel. Õhupööris kahjustas nii elamuid kui sõidukeid, sõnas politsei pressiesindaja, kuid ei ole veel teada, kui palju sai vigastada inimesi, vahendab uudisteagentuur Reuters.

Viit surmajuhtumit seostatakse esialgseil andmeil üle tiheda liiklusega maantee tuhisenud tornaadoga, mis lennutas sõiduautod teelt välja.

Veel kaks inimest leiti surnuna Copeville linna bensiinijaamast, umbes 32 kilomeetrit Dallasest loodes, ütles politsei pressiesindaja Chris Havey. Imik leiti elutuna aga Blue Ridge'ist, mis asub kesklinnast 20 kilomeetri kaugusel.

Riiklik ilmateenistus kinnitas, et tornaadod tabasid teisel jõulupühal mitmeid linnu Dallase piirkonnas, ja teatati ulatuslikest purustustest ja üleujutustest.

Meteoroloog Steve Fano ütles, et esialgsetel andmetel möllas kuni kaheksa tornaadot kokku seitsmes maakonnas.


Tornaadode tagajärjel kadus elekter umbes 30 000 majapidamiselt, teatas energiakompanii Oncor.

Mississippist leiti laupäeval kahe inimese surnukehad, kes jäid kadunuks kolmapäeval, kui tornaadod piirkonda laastasid, ütles päästeameti pressiesindaja Greg Flynn.

Nende surma põhjus ei ole veel teada. Kokku nõudsid tornaadod Mississippis 10 inimese elu, viga sai 56 inimest. Tornaadodes sai kahjustada 403 hoonet osariigi seitsmes maakonnas, lisas ta. Üleujutuste tagajärjel muutusid elamiskõlbmatuks 50 elumaja.


Tornaadod nõusid kuus inimelu Tennessees, ühe inimelu Arkansases ja ühe inimelu Alabamas.