Tormine ilm rikkus ära jõululaupäevaks koju lennata soovivate inimeste plaanid kaguosariikides, samal ajal kui riigi kirdeosas naudivad inimesed rahulikku, kuid erakordselt sooja jõulunädalat.

Ilmaprognoosi järgi on esimesel jõulupühal New Yorgis suisa mitu kraadi soojem kui läänerannikul asuvas Los Angeleses, vahendab uudisteagentuur Reuters.

Illinoisis, Indianas, Mississippis ja Tennessees registreeriti ööl vastu tänast aga enam kui 20 tornaadot, teatas tornaadohoiatusi väljastav rahvuslik ilmateenistus.

Maruline tormaado hävitas Mississippi põhjaosas läbi läbi kuue maakonna liikudes mitu elamuhoonet ja muid rajatisi, jõudes otsaga ka Tennesseesse.

Vähemalt kolm inimest sai ametivõimude teatel tornaadodes surma Mississippis, nende seas ka üks 7-aastane poiss, kaks inimest hukkus Tennessees ja veel üks Arkansases.

Päästetöötajad jätkavad nii Mississippis, Alabamas kui Tennessees võimalike ellujäänute otsimist ja tornaadodest põhjustatud kahjude hindamist.

Raw Video: View of a large #tornado in Mississippi. Dangerous storms stretch across multiple states right now. https://t.co/6rMX6vhoz2
— The Weather Channel (@weatherchannel) December 23, 2015

Tornaadosid on mitmel pool Ühendriikides, muu hulgas pealinna Washington D.C. lähedal, oodata ka täna, hoiatas rahvuslik ilmateenistus.

Mississippi päästeteenistuse pressiesindaja Gregg Flynn ütles, et osariigi kuues maakonnas möllanud tornaadodes sai surma kolm ja vigastada vähemalt 40 inimest.

Tennessees teatas päästeamet kahe täiskasvanu, ühe naise ja ühe mehe, ning 7-aastase poisi hukkumisest. Perekond hukkus, kui Holly Springsi linnakeses möllanud tornaado tõstis õhku nende sõiduauto.

Arkansases hukkus 18-aastane neiu ja väikelaps, kui tornaado rebis maast lahti puu ja see ellumajja kukkus, teatas kohalik päästeteenistus.