„Olles läbi vaadanud Venemaa uurimiskomitee eriti tähtsate asjade uurimise valitsuse taotluse võttis kohus Hodorkovski suhtes tagaselja tõkendina kasutusele vahi all hoidmise,“ teatas Markin ning lisas, et varem on Hodorkovskile esitatud süüdistus mõrva organiseerimises ning kahe või enama inimese mõrvakatses.

Uurijate väitel andis Hodorkovski aastatel 1998-1999 oma alluvatele Jukose töötajatele Leonid Nevzlinile, Aleksei Pitšuginile ja mitmetele teistele isikutele käsu tappa Neftejuganski linnapea Vladimir Petuhhov ja ettevõtja Jevgeni Rõbin. Õiguskaitseorganid usuvad, et nende tegevus oli vastuolus Jukose huvidega ning kuritegu pandi toime kasusaamise eesmärkidel.

„Petuhhovi mõrva organiseerimine otsustati seoses tema seaduslike nõudmistega Neftejuganski linnapeana naftakompaniile Jukos maksta ära riigi eest varjatud maksud. Kallaletung ettevõtjale Jevgeni Rõbinile oli seotud tema algatatud hagidega Jukose vastu naftafirma ebaseadusliku tegevusega temale tekitatud kahjude väljanõudmiseks,“ teatas Markin.